Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak eski Mili Güvenlik Müsteşarı'ndan Saddam itirafı

Irak eski Milli Güvenlik Müsteşarı Mofak Rubayi, Saddam Hüseyin'in idama götürülürken hiçbir pişmanlık duymadığını söyledi.



2006 yılı Kurban Bayramı sabahı idam edilen Irak'ın eski lideri Saddam Hüseyin'i idama götürenler arasında olan eski Milli Güvenlik Müsteşarı Mofak Rubayi, o anları anlattı.

Ä°DAM KARARI ACELEYLE UYGULANDI

Rubayi, yaptığı açıklamada, Saddam Hüseyin'in 2006 yılı Kurban Bayramı sabahına karşı idam edildiÄŸini anımsatarak, "Saddam'ın idamı, Amerikalı korumaları tarafından Irak hükümetine devredilmesinden sonra gerçekleÅŸti. Iraklı yetkililer, idam kararını alelacele uygulamaya koydu. Bu da farklı yönleriyle tüm Arap çevrelerini hayrete düşürmüştü." dedi.

SADDAM YAPTIKLARINA SONUNA KADAR BAÄžLIYDI

Iraklı devrik liderin idam edilene kadar iÅŸlediÄŸi suçlardan dolayı hiçbir piÅŸmanlık duymadığını dile getiren Rubayi, şöyle konuÅŸtu: "Saddam'ı kapıda karşıladım. Bizimle beraber hiçbir ABD'li ya da yabancı kiÅŸi içeri girmedi. Ceket ve beyaz gömlek giyen Saddam, çok normaldi, panik deÄŸildi ve üzerinde hiçbir korku belirtisi yoktu. Bazıları o an çöktüğünü ya da uyuÅŸturucu etkisi altında olduÄŸunu söylememi istiyor ancak bu anlattıklarım tarihi gerçeklerdir. Saddam, suçlu ve katildi doÄŸru ancak sonuna kadar yaptıklarına baÄŸlıydı. Kendisinden hiçbir piÅŸmanlık, Allah'tan maÄŸfiret dilemek veya af edilme talebi duymadım. Keza hiçbir namaz veya dua da duymadım."

Ä°DAMA GÄ°DERKEN ELÄ°NDE KURAN VARDI

Rubayi, Saddam'ın idam sehpasına çıkarılmadan önce elinde Kuran'ı Kerim taşıdığına dikkati çekerek, "Saddam'ı idam kararının okunması için yargıcın odasına götürdüm. Kararı duyunca "Amerika'ya ölüm", "Ä°srail'e ölüm", "Fars-i Mecusilere ölüm" ve "YaÅŸasın Filistin" sloganlarını attı." ifadesini kullandı. Saddam'ın idam edilmesi sırada hata yapıldığını söyleyen Rubayi, "Saddam'ın ayakları birbirine baÄŸlıydı ve önündeki idam sehpasının merdiven basamaklarına binmek zorundaydı. Bu durumda onu ben ve yanımdakiler merdivenden yukarı çıkarmak zorunda kaldık." dedi.

MALİKİ İLE BUSH İDAM İÇİN ANLAŞTILAR

Saddam Hüseyin'in idam edildikten sonra cesedini ABD uçağıyla BaÄŸdat'ta hükümet binalarının yer aldığı korunaklı YeÅŸil Bölge'de bulunan dönemin BaÅŸbakanı Nuri el-Maliki'nin kaldığı eve götürüldüğü bilgisini paylaÅŸarak, ÅŸunları anlattı: "Uçak dostlarla dolu olduÄŸu için cesedin bulunduÄŸu tabutu yere koyduk ve Maliki'nin evine götürdük. O da (Maliki) bizi tebrik etti. Saddam'ın idam edilme süreci Maliki ile dönemin ABD BaÅŸkanı George W.Bush arasında geçen bir görüntülü görüşmeyle baÅŸladı. Bush, Maliki'ye 'bu caniyi (Sadadm'ı) ne yapacaksınız' diye sorunca, Maliki, 'idam edeceÄŸiz' dedi. Bush'da bunun üzerine elinin baÅŸ parmağını kaldırarak onaylamış oldu."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.