Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türk Kızılayı Cerablus halkını yalnız bırakmadı

Fırat Kalkanı operasyonu ile terörden temizlenen Cerablus'ta Kızılay 4 bin 500 aileye kurban eti dağıttı.



Fırat kalkanı operasyonu ile terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'ta hayatın normale dönmesi için gerekli çalışmalar yapılırken Türk Kızılayı da buradaki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Kızılay tam 4 bin 500 aileye kurban yardımında bulunarak Türkiye'nin sadece askeri değil insani yardım noktasında da Cerablus halkının yanında olduğunu gösterdi.

CERABLUS BAYRAMI TERÖRDEN UZAK GEÇİRİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı ile DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'ta halk, terörden uzak bir bayram geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kentin terör unsurlarından temizlenmesinin ardından yerel halkın normal hayata dönmesi için adeta seferber olan Türk Kızılayı, Kurban Bayramı'nda da Cerablusluları yalnız bırakmadı.Bu kapsamda Türkiye'deki hayırseverlerden temin edilen ve kesilen 450 kurbanın etleri poÅŸetlere konuldu. Kızılay tırı ile Cerablus'a getirilen etler, burada Özgür Suriye Ordusu askerlerine ait araçlara konuldu. Etler, kent merkezinde ve bazı köylerde Özgür Suriye Ordusu tarafından 4 bin 500 eve dağıtıldı. Et yardımı alan Cerabluslular, yetkililere ve Türkiye halkına teÅŸekkür etti.

"CERABLUS İÇİN SEFERBER OLDUK"

Türk Kızılayı Suriye Krizi İnsani Yardım Operasyonu Yöneticisi Fatih Kökcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada kurum olarak Cerablus halkı için seferber olduklarını söyledi.

Kentte hayatın yardımlar sayesinde normale döndüğünü belirten Kökcan, şunları söyledi:

"Cerablus'un ilk anından itibaren Türk Kızılayı olarak sıcak yemek dağıtarak yardıma başladık. Daha sonra 2016 kurban kampanyamızda Türk insanının gönlünden kopan 450 kurban bağışımızı kesip ikişer kiloluk paketler halinde alana getirdik. Bu kapsamda içeride belirlemiş olduğumuz 4 bin 500 ailemize iki kilogramlık et paketlerini teslim ediyoruz. Bundan sonraki süreç içinde Türk Kızılay olarak Cerablus için gerekli olan tüm yardımları yapmaya ve insanlığın hizmetinde olmaya devam edeceğiz."

 

 

Kaynak: AjansHaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.