Sosyal Medya

Güncel

Katledilen çocuklarla ilgili soruya insanlık dışı cevap!

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, İsrail'in Filistinli çocukları öldürmesinin terör olup-olmadığıyla ilgili soruya insanlık dışı bir cevap verdi



Mısır DışiÅŸleri Bakanı Samih Şükri, Ä°srail'in Filistinli çocukları öldürmesinin terör olarak nitelendirilip-nitelendirilemeyeceÄŸi ile ilgili bir soruya, "Uluslararası mutabakat olmadan terör olarak nitelendirilemez." dedi.

Mısır'da yayın yapan El-Vatan gazetesi'nde yer alan haberde, Ãœniversite imtihanında farklı alanlarda ülke birinciliÄŸini kazanan öğrencileri DışiÅŸleri Bakanlığı'nda kabul eden eden Şükri, öğrencilerin sorularını cevapladı. Mısır halkının Filistin davasına başından beri destek olduÄŸunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceÄŸini dile getiren Şükri, "Filistin davası Ä°srail'in siyasi iradesi, uluslararası arenanın tutumu ve Filistinlilerin dayanma gücü gibi farklı sebeplerle doÄŸrudan orantılı son derece zor bir dosyadır. Filistinlilerin dışa baÄŸlı olmayan bir ekonomilerinin olmasını temenni ediyoruz. Arap ülkelerinin gücüne güç katan bir Filistin devletinin kurulması için BM ile iÅŸbirliÄŸi içindeyiz." Ä°fadelerini kullandı.

Öğrencilerin, "Ä°srail'in Filistinli çocukları öldürmesi terör deÄŸil mi?" ÅŸeklindeki soruya Şükri, "Uluslararası mutabakat olmadan terör olarak nitelendirilemez. Devlet terörü diye bir tanım var. Devletler sınırları dışındaki halklara karşı veya sınırları içinde kendi halkını bastırmak için siyasi çerçevede bu tür uygulamalara gidiyor." cevabını verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.