Sosyal Medya

Güncel

Oettinger: İdam cezası olan bir ülke AB üyesi olamaz

AB Komiseri Günter Oettinger, idam cezasının getirilmesi halinde Türkiye'nin AB üyesi olamayacağını ifade etti.



Alman basınına yaptığı açıklamada AB Komiseri Günter Oettinger, Türklere vize zorunluluÄŸunun kaldırılmasıyla ilgili kanun tasarısının ÅŸu anda Avrupa Parlamentosu'nda tartıldığını belirten Oettinger, “Ancak tahmin ediyorum ki yıl sonuna kadar vizesiz seyahat konusunda bir düzenlememiz olmayacak” dedi.

Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, AB'nin hukukun üstünlüğüne saygı duyulmasına dair kaygılarının üzerine gitmesi gerektiÄŸini ifade eden AB Komiseri, “Ve ÅŸu anda öyle oluyormuÅŸ gibi gözükmüyor” diye konuÅŸtu.

'Ä°DAM CEZASI OLAN BÄ°R ÃœLKE AB ÃœYESÄ° OLAMAZ'

Sputnik'in haberine göre; Bağımsızlıkların kaldırılmasına dair yasal deÄŸiÅŸiklikle ve hükümetin muhalif gazetecilere yönelik tutumuyla ilgili Ankara'yı eleÅŸtiren Oettinger, “Hükümetin sevmediÄŸi binlerce hakimin görevden alınmamalı. Yargının bağımsızlığı muhteÅŸem bir deÄŸer” ifadelerini kullandı.

Ä°dam cezasının geri getirilmesinin AB deÄŸerlerine ve anlaÅŸmalarına uymadığına dikkat çeken AB Komiseri, “Hiçbir ülke idam cezasını uygulamaya koyması durumda Avrupa BirliÄŸi üyesi olamaz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.