Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbecilerin başarılı olacağına inanmadığını belirterek "Milletime de çağrı yapıyorum. Milletimizi illerimizin meydanlarına davet ediyorum" dedi.



NTV yayınına katılan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Bunlar darbe falan yapamazlar. Bu yaptıklarıyla TSK'nın temiz yapısını çok açık ve net ortaya koyuyorlar. Bu ülkenin baÅŸ komutanıyım. Bu tür olaylarda şüphelerimiz vardı böyle bir ÅŸeyin olacağı noktasında böyle bir ÅŸey düşünmüyorduk. Böyle bir yeltenme olayı oldu. Gerek Genelkurmay BaÅŸkanımız gerek komutadaki bazı arkadaÅŸlarımızla iletiÅŸimi kuramıyoruz. Bazı yerlere iÅŸgal kuvvetleri sızmış durumda. Halkımızla birlikte üstesinden geleceÄŸiz.Tüm siyasi partilere de sesleniyorum. Tüm partiler olarak gereken adımları atmalıyız. Åžuanda büyük ihtimalle Ä°stanbul veya Ankara'da ben de meydanlara ineceÄŸim." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul ve Ankara'daki silahlı kalkışmaya ilişkin, "Ben şu anda ülkemin Cumhurbaşkanı olarak şunu çok açık net söylüyorum, kurucusu olduğum partinin tüm mensupları, bunun yanında milli iradeyi oluşturan cumhurun kendisini özellikle şehirlerimizin meydanlarına davet ediyorum ve şehirlerimizin meydanlarında biz halkımızla el ele olacağız ve bu kalkışmayı yapanlara gereken dersi orada vereceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bugünkü bu gelişme gerçekten Silahlı Kuvvetlerimizin içindeki bir azınlığın ne yazık ki kalkışma hareketidir. Bu malum yapıya ait, paralel yapılanmanın teşvik ettiği, üst akıl olarak onların kullandığı bir harekettir. Ülkemizin, birliği, beraberliği, bütünlüğüne yönelik bu harekete karşı inanıyorum ki milletçe vereceğimiz güzel bir cevapla bunlar gerekli cezayı alacaklardır."

"TÜRKİYE PENSİLVANYA'DAN YÖNETİLECEK BİR ÜLKE DEĞİLDİR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Türkiye bu tür ayaklanmalarla bir defa ucuza satılacak bir ülke değildir ve Pensilvanya'dan da yönetilecek bir ülke de değildir"

"Bugünkü bu girişim gerçekten Silahlı Kuvvetlerimizin içerisindeki bir azınlığın ne yazık ki kalkışma hareketidir ve bu malum yapıya ait, paralel yapılanmanın teşvik ettiği, üst akıl olarak onların kullandığı bir harekettir. Ülkemizin birliği, beraberliği, bütünlüğüne yönelik bu harekete karşı inanıyorum ki milletçe vereceğimiz güzel bir cevapla bunlar gerekli olan cezayı alacaklardır."

"ÇOK AĞIR BEDEL ÖDEYECEKLER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şu anda bu milletin imkanlarıyla ortaya konmuş olan tankı, topu, uçağını, helikopterini kullanarak milletin üzerine gelmenin bedelini bunlar çok ağır ödeyeceklerdir. Bu konuda gerek Cumhurbaşkanı olarak gerek Başbakanımız, hükümetimiz olarak bizler atılması gereken adımlar neyse dik durmak suretiyle bu adımı atacağız.

Bu arada milletime de bir çağrı yapıyorum, oda şudur, milletimizi illerimizin meydanlarına davet ediyorum, havalimanlarına davet ediyorum ve milletçe meydanlarda, havalimanında toplanalım ve bunların o azınlık grubu, tanklarıyla, toplarıyla gelsinler ne yapacaklarsa halka orada yapsınlar. Halkın gücünün üstünde bir güç ben tanımadım bugüne kadar.

 

Kaynak: AjansHaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.