Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli: Pensilvanya'nın oyunlarına kanmayın

MHP lideri Bahçeli, muhaliflerin topladığı ancak Genel Merkez’in tanımadığı tüzük kurultayını eleştirdi: Türk siyasetinde böyle bir kepazelik görülmedi, duyulmadı. Bize düşen oyunu bozmaktır. Pensilvanya’nın oyunlarına kanmayın.



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuÅŸtu. Bahçeli, muhaliflerin topladığı ancak Genel Merkez’in tanımadığı tüzük kurultayını eleÅŸtirdi:

“MHP hiçbir tuzaÄŸa düşmez, hiçbir operasyona, habis senaryoya boyun eÄŸmez. Legal görünümlü illegal örgütlerin karşı cephesindeyiz. MHP’ye yuvalanmış çürük yumurtaları gayet iyi biliriz.

Güya kurultay yapacaklardı, 15 Mayıs’ta MHP’yi denetim altına alacaklardı. MHP’yi küçük düşürürlerse efendilerinden ödül alacaklardı. BaÅŸaramadılar, geldikleri gibi gittiler. Bu sefer de 19 Haziran diye tutturdular. Pazar günü 70 yıllık çok partili siyasi hayatımızda bir ilki gerçekleÅŸtirdiler; kendileri çalıp kendileri oynadılar.

Tek maddelik tüzük değişikliği gündemiyle toplanan kurultayda 13 maddeyi hangi ara değiştirdiniz? Bu aklı size hangi MHP düşmanı verdi?

Ankara 13. Noteri bir gün sonra 650 delegenin salonda hazır olduÄŸunu açıklamıştır. Kimse tüzükte yapılacak deÄŸiÅŸiklik için toplam delege sayısının üçte iki çoÄŸunluÄŸunun aranacağını söyleyememiÅŸtir. Bu sayı, 809’dur. Bu ÅŸartlar altında tüzüğümüzün deÄŸiÅŸtiÄŸini hangi ÅŸuursuz ileri sürecektir?

Kurultay mekanı yasadışı olmayacak mıdır? Türk siyasetinde böyle bir kepazelik görülmedi, duyulmadı. Bize düşen oyunu bozmaktır. Saf duygularla hareket eden delege kardeÅŸlerim, Pensilvanya’nın oyunlarına kanmayın, kendi aramızda çözelim. Tüm delegelerimizi 10 Temmuz’da Ankara’ya bekliyorum.”

'Birini göndersek kahraman ilan edersiniz'

Bahçeli konuÅŸmasından sonra “Muhalifler için ihraç süreci baÅŸlatılacak mı?” diye soran gazetecilere, “Yarın birini göndersek kahraman ilan edersiniz. O aklımda duruyor. GereÄŸi ne zaman gerekirse o zaman yapılacak” cevabını verdi.

‘Dış politikada hiç mi özeleÅŸtiri yapılmayacak?’

Bahçeli, ‘yıllardır maceracı ve marazi zihniyetle ele alındığını’ ifade ettiÄŸi Türk dış politikasını hedef aldı:

“Aktif dış politika söyleminden edilgen ve pasif politikaya dönülmesi, gaflet ve dalaletin eseridir. Türkiye OrtadoÄŸu’ya model olacaktı, deÄŸiÅŸim dalgasını biz yönetecektik, bizden habersiz yaprak kımıldamayacaktı. Yüksek gayelerin hepsi hayâl oldu.  Dış politikada bu kadar kırıp döktükten sonra hiç mi özeleÅŸtiri yapılmayacak?

Dört tarafımız düşmanlarla çevrilmiÅŸtir. Sayın Binali Yıldırım baÅŸbakan olduktan sonra, birdenbire dostların artırılmasından bahseder olmuÅŸtur. Madem piÅŸmanlık gösterilecekti; Mısır politikası niye Mursi’ye odaklandı? ‘KardeÅŸim Esad’ niye ‘katil Esed’ oldu? Ä°srail’e edilmedik hakaret kalmamışken zeytin dalı uzatılmasını nasıl okuyalım? Bu u dönüşlerini hayra mı yoralım, hüsran mı görelim?

Haklı olarak düşürülen Rusya uçağı iliÅŸkileri donma noktasına getirmiÅŸtir. Turizmcilerimizin ÅŸikâyetleri haddinden fazladır. CumhurbaÅŸkanı’nın Putin’e yazdığı mektup, olumludur. KomÅŸu ülkelerle iliÅŸkiler tamir edilmeli, AKP millî haklardan taviz vermeden girdiÄŸi yanlış ve karanlık yoldan derhal dönmelidir.”

‘Vize muafiyetiniz başınızda paralansın’

AB’nin mülteci anlaÅŸmasından kaynaklanan yükümlülüklerini dile getirmediÄŸini söyleyen Bahçeli, “AB verdiÄŸi sözleri tutmadı. Terörle mücadeleyi engellemeye kalkıştı. AB parlamento binasına kanlı örgüt YPG’nin flamaları asıldı. AB’nin PKK sevdasının kaynağı nedir? Onlar için terör Avrupa’yı kana bularsa kötü; Ä°sranbul’u, Mardin’i, Şırnak’ı vurursa iyidir. Vize muafiyetiniz başınızda paralansın. Türkiye AB’ye mecbur ve mahkûm deÄŸildir” diye konuÅŸtu.

‘HDP EÅŸ BaÅŸkanı çok oldu’

Bahçeli HDP’yi de “Avrupa Parlamentosu’na asılan YPG flamalarının altında poz veren HDP EÅŸ BaÅŸkanı çok olmuÅŸtur. Biz bu siyasi teröristlerinin sırtının YPG’ye, YPJ’ye dayandığını biliyorduk da, Kandil’in AB ÅŸubesiyle bu denli haşır neÅŸir olmaları ne büyük küstahlık!” sözleriyle eleÅŸtirdi.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.