Sosyal Medya

Güncel

MHP'de kurultayında imza bilmecesi! Yeterli imzaya ulaşıldı mı?

MHP Genel Merkezi'nin yasadışı ilan ettiği MHP Tüzük Kurultayı bugün toplandı. Çağrı Heyeti kurultayda 752 delege sayısına ulaşıldığını iddia ederken, Ankara 13. Noter sayının 657, Genel Merkez ise 495 olduğunu açıkladı.



MHP kurultayından bir son dakika haberi daha geldi. Çağrı Heyeti'nin topladığı ve MHP Genel Merkezi'ni yasadışı ilan ettiği MHP Tüzük Kurultayı Akyurt ilçesindeki Büyük Anadolu Otel'de bir araya geldi. Salt çoğunluğun bulunduğu, imza atan delege sayısının kurultayın toplanması için yeterli sayıya ulaştığı iddia edildi. Çağrı heyeti notere beyan için atılan imzaların toplamının 752'ye ulaştığını açıkladı. Gelen delege sayısının daha fazla olabileceği belirtiliyor. Muhaliflerin hedefi psikolojik sınır olarak 3'te 2 çoğunluğa ulaşmak. MHP lideri Devlet Bahçeli, Genel Merkez'de gelişmeleri izliyor. Divan başkanlığı ve heyeti için iki ayrı liste çıkınca, adaylar bir süre kuliste görüştü. Ardından adaylar uzlaştı, Meral Akşener'in desteklediği Müsavat Dervişoğlu Divan başkanı oldu.

'DELEGE SAYISI' BÄ°LMECESÄ°

ÇaÄŸrı heyeti notere beyan için atılan imzaların toplamının 752'ye ulaÅŸtığını açıklarken, MHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada delege sayısının 495 olduÄŸun iddia edildi. Delege sayısıyla ilgili son açıklama ise Ankara 13. Noter'den geldi; "Ankara 13. noterliÄŸinin yaptığı açıklamada, "MHP kurultayı için ÅŸu ana kadar 657 imza aldık, sayım sürüyor. Tasdik iÅŸlemi pazartesi günü yapılacak" denildi. 

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin görevlendirdiÄŸi ÇaÄŸrı Heyeti'nin topladığı MHP 6. OlaÄŸanüstü Büyük Kongre için Akyurt'taki Ankara Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleÅŸiyor. Toplantı yeter sayısına ulaşıldı. Muhalifler, tüzük deÄŸiÅŸikliÄŸiyle Genel Merkez'in disiplin silahını alacak düzenlemeler hedefliyor. Genel Merkez, yasadışı ilan ettiÄŸi tüzük kurultayına katılmıyor. 

543 Ä°MZA YETERLÄ°

Toplam 1241 delegenin bulunduÄŸu Milliyetçi Hareket Partisi'nde  "Seçimli olaÄŸanüstü kurultay yapılamaz" maddesinin kaldırılması için toplam 543 imza yeterli oluyor.  Delege sayısı 700'ü geçerse Genel Merkez'e 'ciddi' mesaj olacak. Bugün gerçekleÅŸtirilecek MHP kurultayına, katılım Genel BaÅŸkan Bahçeli'yi de mesaj niteliÄŸi taşıyacak. 

700 ile 800 arasında delegenin katılımı halinde Genel Merkez yönetimine 'güvensizlik' mesajı taşıyacak. Genel BaÅŸkan adaylarından Ãœmit ÖzdaÄŸ da, kurultaya 800 delegenin katılması halinde Bahçeli'nin aday olamayacağını belirterek, "Bahçeli istenmediÄŸinin farkında, gitmek istiyor aslında ama bırakmıyorlar" ifadelerini kullandı.  Kulislerde, kurultaya katılacak delege sayısının 600 ila 900 kiÅŸi olacağı konuÅŸuldu.

Ä°ÅžTE KURULTAY SALONUNDA DAKÄ°KA DAKÄ°KA YAÅžANANLAR

15:20 MHP Tüzük Kurultayında divan baÅŸkanlığına Musavat DerviÅŸoÄŸlu oy birliÄŸi ile seçildi.

15:10 Genel baÅŸkan adayları el ele kürsüye çıktı.

İKİ LİSTE ORTAYA ÇIKTI, ADAYLAR KULİSE ÇEKİLDİ

15:00 Meral AkÅŸener tarafından desteklenen ve yaklaşık 456 delegenin imzasıyla divan baÅŸkanlığa aday gösterilen Musavvat DerviÅŸoÄŸlu'na karşılık Sinan OÄŸan ve Alparslan TürkeÅŸ'in kızı ÇaÄŸrı TürkeÅŸ tarafından desteklenen Hasan Hüseyin TürkoÄŸlu 170 delegeden divan baÅŸkanlığı için imza topladı. Birden fazla aday bulunduÄŸu için tüzük gereÄŸi kapalı oylamaya geçileceÄŸi sırada adaylar kulise geçti. Bir süre görüşen adaylar el ele kürsüye çıktı. Bu sırada 'tek liste' sloganları atıldı. Ardından TürkoÄŸlu, DerviÅŸoÄŸlu lehine adaylığını çekti. Böylece, DerviÅŸoÄŸlu, kurultayın divan baÅŸkanlığına oy çokluÄŸu ile seçildi. Divan üyeliklerine ise Halil AydoÄŸdu, Dursun AtaÅŸ, Nesrin Ãœnal ve KürÅŸat Ergün getirildi.

ÇAĞRI HEYETİ AÇIKLADI! 752 DELEGE İMZA ATTI

14.30 Ã‡aÄŸrı Heyeti 752 delegenin imza attığını bildirdikten sonra bir açıklama yaptı. ÇaÄŸrı Heyeti'nin açıklamasından satır baÅŸları;

Çağrımız ülküdaşlık ruhunu yaşama ve yaşatma adınadır. Bizim ötekileştirilecek tek bir ülküdaşımız dahi yoktur. Bütün ülküdaşlarımızı bir ve bütün kabul ediyoruz. Biz ülkücü idarenin vereceği karar ne olursa olsun, o karara saygı duyuyoruz.

BildiÄŸimiz üzere anayasamızın 6. maddesine göre egemenlik kayıtsız ÅŸartsız Türk milletine aittir. Yargı yetkisi Türk milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır. Sözün özü bu görev aslında Türk milleti tarafından bize verilmiÅŸtir. Türk milleti eliyle bize emanet edilen bu görev, oldukça zor dönemden geçen ülkemiz ve MHP için çok büyük önem taşımaktadır. Bugün bu salondan çıkacak karar ne olursa olsun kabul edilmek zorundadır. Herkes bu konuya bu hassasiyetle yaklaÅŸmalıdır. Kurultayımız toplaması ve alacağı kararlar yasaldır, meÅŸrudur ve yerindedir.

14.01 Ã‡aÄŸrı Heyeti, noterin verdiÄŸi sayıya göre 752 delegenin imzası olduÄŸunu, 50 delegenin de imza atmak için beklediÄŸini açıkladı. Sayım iÅŸleminin devam ettiÄŸi belirtiliyor. Kurultayın toplanması için gerekli salt çoÄŸunluk saÄŸlandı. MHP Genel Merkezi, delegelerin 3’te 2’sinin desteÄŸi olmazsa tüzüğün deÄŸiÅŸemeyeceÄŸini savunuyor. Muhalifler bu görüşte olmasa da psikolojik sınır nedeniyle 807 imzayı aÅŸmayı hedefliyor. 

13.23 Alparslan TürkeÅŸ'in kızı ÇaÄŸrı TürkeÅŸ, "Bugün Sayın Genel BaÅŸkanımıza raÄŸmen çok önemli bir adım atılmıştır. Ä°nÅŸallah gençlere yol verir. Çok direnç gösterdi. Ä°nÅŸallah bundan sonra birlik, beraberlik içinde bütün ülküdaÅŸlarımızla birlikte ileri götüreceÄŸiz" dedi. TürkeÅŸ, "ArkadaÅŸlardan duyduÄŸuma göre gerekli çoÄŸunluk var" diye konuÅŸtu. 

12.14: Salonda "BaÅŸbakan Meral" sloganları yükseldi.

12.13: Salonda yapılan anonsta imza vermeden salona giren delegelerden imza vermeleri istendi. Muhaliflerin hedefi 900 imza.

12.00 MHP'de kurultayın toplanması için yaklaşık 600 delegenin imzası gerekiyordu.Kurultay için gerekli imzanın toplandığı, salt çoÄŸunluÄŸa ulaşıldığı belirtiliyor. Gözler ÅŸimdi kaç imzaya ulaşılacağında. Genel Merkez ile muhalifler arasında delege sayısında da görüş ayrılığı var. Muhaliflere göre partinin 1198 delegesi bulunuyor. Genel Merkeze göre delege sayısı 1240. 

BAHÇELİ GENEL MERKEZ'E GELDİ

11.25 MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin görevlendirdiÄŸi "ÇaÄŸrı Heyeti" tarafından toplanan, MHP 6. OlaÄŸanüstü Büyük Kongresi'nin yapıldığı saatlerde, Parti Genel Merkezi'ne geldi.Devlet Bahçeli'nin, 6. OlaÄŸanüstü Büyük Kongre'ye iliÅŸkin geliÅŸmeleri buradan takip edeceÄŸi öğrenildi. Öte yandan, bir grup partili de olaÄŸanüstü kongreyi, MHP Genel Merkezi'nin giriÅŸindeki televizyondan takip ediyor.

KORAY AYDIN: 3. TUR İÇİN Ä°DDÄ°ALIYIM

11:18 Genel baÅŸkan adaylarından Koray Aydın canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. 

"Hak arama arayışının bir sembol gibi ortaya konması umut vericidir. Hiçbir kongrede bu kadar meÅŸru bir kongre süreci yaÅŸanmamıştır. Kurultay hukuki normlara uygun olarak uapılıyor, meÅŸru bir kurultaydır.

Åžuanda 4 kiÅŸi buraya getirdik, ama aynı düşündüğümüz söylenemez. Yarışmak herkesin en doÄŸal hakkıdır. Adaylar içerisinde diÄŸer adayların tabanından oy alabilecek bir aday öne çıkacaktır. 3. turdaki seçime kendimi çok uygun bir aday olarak görüyorum. Partinin her bölümünde çalıştım. 3. tur için iddialıyım. Kendimi genel baÅŸkan seçilecek gibi görüyorum." 

11: 00 Kongre salonunda Meral AkÅŸener'i destekleyenler bir tarafta, 'Güç BirliÄŸi' hareketine katılan adayları destekleyenler ise ayrı bir tarafta oturuyor.

MHP 6. Olağanüstü Büyük Kurultayı

MHP'de 'muhalif' kurultay

10:15 Genel BaÅŸkan adaylarından Meral AkÅŸener ve Koray Aydın, salona girdi. AkÅŸener ve Aydın sloganlar eÅŸliÄŸinde karşılandı. Kongre salonunda Meral AkÅŸener'i destekleyenler bir tarafta, 'Güç BirliÄŸi' hareketine katılan adayları destekleyenler ise ayrı bir tarafta oturuyor.

SİNAN OĞAN: SAYIN BAŞKANIMIZA ÇAĞRIMIZ...

10:10 Salona gelen Genel baÅŸkan adaylarından Sinan OÄŸan kurultay öncesi Habertürk canlı yayınında yaptığı yaptığı açıklamada şöyle konuÅŸtu.

"Buraya katılan herkesi ihraç etmek demek partinin kapısına kilit vurmak demektir. Bunun bir mantığı yoktur. Türkiye bir demokrasi sınavı veriyor. Genel Merkezimizin demokrasinin yanında olması lazım. Ben ihraç olacağını düşünmüyorum. Bunu yapmaları için hukuğu katletmeleri lazım.

4 farklı insan ve 4 farklı yapıdan bahsediyoruz. Muhalif adayların da kendi aralarında problemler olabilir ama bu muhalif adayların dağıldığı anlamına da gelmemektedir. Bu süreçten Türk milliyetçileri birlikte çıkacaktır.

Kimin öne çıkacağına televizyonlar veya taşıma kalabalıklar değil, delegeler karar verecektir.

Bu kurultay inÅŸallah yeniden mahkemelik olmaz. Genel BaÅŸkanımıza bununla ilgili daha önce de çaÄŸrı yaptık. Kurultaya hep beraber girelim dedik. Sayın Genel BaÅŸkanımızdan beklentimiz bu kurultayı sahte olarak görmeyip mahkemelerin dediÄŸi gibi görmesidir." dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ: İTTİFAK TARTIŞMALARI İÇİN ÇOK ERKEN

10:00 NTV canlı yayınına katılan genel baÅŸkan adaylarından Ãœmit ÖzdaÄŸ, olası ittifak iddialarıyla ilgili olarak "Ä°ttifak tartışmalarını konuÅŸmak için çok erken, önce bir tüzüğümüzü deÄŸiÅŸtirelim. Bundan sonraki süreçte yargıya tekrar taşınmamasını diliyoruz. MHP birdir ve bir olarak iktidara yürüyecektir" dedi.

09.30 Kurultay salonuna ilk gelen Genel BaÅŸkan Adalı Ãœmit ÖzdaÄŸ oldu. ÖzdaÄŸ ile birlikte Yusuf HalaçoÄŸlu da salona giriÅŸ yaptı.

MHP kurultayı canlı yayınla internethaber.com'da

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.