Sosyal Medya

Güncel

Başbakan Binali Yıldırım: Bizim için 'Ermeni soykırımı' boş bir iştir, hükümsüzdür

Başbakan Binali Yıldırım, Kıbrıs ziyareti öncesi basın açıklamasında bulundu.



Başbakan Binali Yıldırım, Kıbrıs ziyareti öncesi basın açıklamasında bulundu.

 BaÅŸbakan Binali Yıldırım, Kıbrıs ziyareti öncesi havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Almanya'da görüşülecek olan sözde Ermeni Soykırımı yasa tasarısına iliÅŸkin konuÅŸan Yıldırım, "Alman parlamentosundan Ermeni soykırımı kararının çıkmasını istemiyoruz. Ama çıkarsa da hiç birÅŸey olmaz, baÅŸka ülkelerde de benzer kararlar çıktı. Bizim için bu, boÅŸ bir iÅŸtir ama yine de çıksın istemiyoruz." dedi.

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları;

Yardımcım Sayın Tuğrul Türkeş ve Orman Su işleri Bakanımız Veysel Eroğlu'da bizimle birlikte Kıbrıs'ta olacak. Kıbrıs ziyaretimiz sırasında Mustafa Akıncı ve diğer isimlerle resmi görüşmelşerimiz olacak. Kıbrıs ile Türkiye arasında her alanda ilişkilerde herhangi bir sorunumuz yok.

"TÃœRKÄ°YE'DE NE VARSA KIBRIS'TA DA O OLACAK"

Bizim Kıbrıs'a bakışımız çok açık ve net. Özellikle Kıbrıslı kardeşlerimizin refahı bakımından, Türkiye'de ne varsa Kıbrıs'ta da o olacak bakışıyla yaklaşıyoruz. Kıbrıs'ta uzun zamandır süren bir sorun var ve buna çözüm bulmamız gerekiyor. Biz garantör devlet olarak çözümü her zaman üstlendik ve her türlü atılımı yaptık. Geçmişte verilen sözler tutulmadı ne yazıkki. Şu anda müzakere var ve müzakerelerin amacı 2 toplumlu devlet. Fakat 2 toplumlu bir devlet kuruluyorsa bazı sorularımız var mesela her 2 toplum eşit mi? Her 2 toplumun hak ve hukuku savunuluyor mu? Herkes bilmeli ki KKTC'de yaşayan kardeşlerimize yapılan en ufak yanlış, bize yapılmıştır.

"BİZİM İÇİN 'ERMENİ SOYKIRIMI' BOŞ BİR İŞTİR, HÜKÜMSÜZDÜR"

Alman parlamentosundan Ermeni soykırımı kararının çıkmasını istemiyoruz. Ama çıkarsa da hiç birşey olmaz, başka ülkelerde de benzer kararlar çıktı. Bizim için bu, boş bir iştir ama yine de çıksın istemiyoruz. Türkiye 2 gündemli bir ülke değil. Biz anlaşmalara uyarız yeter ki AB'de verdiği sözleri tutsun. Türkiye Cumhuriyeti verdiği sözleri tutan bir devlettir.

 

Kaynak: AjansHaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.