Sosyal Medya

Güncel

"İzmir'in çılgın projesi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte İzmir'i ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, "İzmir'in çılgın projesi geliyor. Körfez Geçişi'ni mutlaka yapacağız. Kordon'la Kordelya'yı, Konak ile Karşıyaka'yı birleştireceğiz" dedi.



Yıldırım, Adnan Menderes Havalimanı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendisi için düzenlenen karşılama töreninde Cumhurbaşkanlığı otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti.

İzmir için ne söyledilerse, ne söz verdilerse şimdi daha fazlasını yapacaklarını kaydeden Başbakan Yıldırım, "İzmir'i artık hizmet yoksunluğundan mutlaka kurtaracağız. Başlattığımız 35 projeyi bitireceğiz. Yeni projeleri de İzmir'e kazandıracağız" dedi.

Yıldırım, İzmir için "çılgın proje" sözü de vererek "Konak ile Karşıyaka'yı birleştireceğiz" dedi:

"Sevgili İzmirliler zannetmeyin ki unuttuk, İzmir'in çılgın projesi de geliyor. Körfez Geçişi'ni de İzmir'e mutlaka getireceğiz. Nasıl Konak Tüneli'ni yaptıysak, Sabuncubeli Tünelini yapıyorsak Körfez Geçişi'ni de mutlaka yapacağız. Kordonla Kordelya'yı, Konak ile Karşıyaka'yı birleştireceğiz" şeklinde konuştu.

İzmir'i İstanbul'a bağlayan otoyol projesinde Osmangazi Köprüsü'nün tamamlandığını, 30 Haziran'da açacaklarını dile getiren Yıldırım, 2 yıl sonra Bursa-İzmir arasının da bitmiş olacağını ve İzmir'den İstanbul'un 3 saatten daha az sürede alınabileceğini vurguladı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.