Sosyal Medya

Güncel

AkÅŸener: "Nereye Gitti Bu Rabia ve Esma?"

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Bolu'da yaptığı konuşmada terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık edenler olduğunu belirterek, "paralel devlet" diyerek kastettiği Gülen cemaatine de yardım ve yataklık yapanların olduğunu söyledi. Akşener, Başbakan seçildiğinde bunların tümünün hukuk çerçevesi içerisinde yargılanmasını sağlayacağını söyledi.



MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Bolu'da yaptığı konuşmada PKK'ya yardım ve yataklık edenler olduğunu belirterek, "paralel devlet" diyerek kastettiği Gülen cemaatine de yardım ve yataklık yapanların olduğunu söyledi. Akşener, Başbakan seçildiğinde bunların tümünün hukuk çerçevesi içerisinde yargılanmasını sağlayacağını söyledi.

Miting için geldiği Bolu'da yaklaşık 200 araçlık bir konvoyla karşılanan Meral Akşener kent merkezinden geçerek otobüsten halkı selamladı. Cadde üzerindeki vatandaşların bazıları, otobüsü durdurarak fotoğraf çekti. Karacasu Beldesi'nde bulunan Gazelle Otel'e gelen Akşener'e partililer yakın ilgi gösterdi. Meral Akşener, burada düzenlediği basın toplantısında, hükümeti eleştirdi.

'NEREYE GÄ°TTÄ° BU RABÄ°A VE ESMA?'

Dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'One minute' olayından sonra havalimanında kefenlerle karşılayanları çakma kahraman olarak nitelendiren Akşener, "One minute olayından sonra bir süreç var. One minute olayında sayın Başbakan Erdoğan'dı ve havalimanında karşılanmasını hatırlıyorum. Üzerlerine dantel masa örtülü çarşaf örtmüş, çakma kahramanları görmüştük. 'Davos'a gelmem' diyerek şu an İsrail ile en yakın ilişkilerin yaşandığı bir dönemdeyiz. Rabia işareti vardı, son zamanlarda hiç adını duydunuz mu? Esma'yı da duymadınız. Nereye gitti bu Rabia ve Esma? Bunlar Suudiler ile Katar'ın para pazarlığının yapıldığı masalarda kaldı. Şimdi Gazze vardı, ziyaretler vardı; namaz kılınacaktı. Gazze, Filistin, Mescid-i Aksa bunların adını duyuyor musunuz? Kimsenin ağzından duymuyorsunuz. O nerede kaldı? O da İsrail ile pazarlık masasında kaldı" dedi.

PARALEL DEVLET YAPILANMASINA YARDIM VE YATAKLIK VAR

Devlet içerisinde bir yapılanmanın 2002'den beri var olduğunu ve 2013 yılına kadar görmezden gelinerek yardım ve yataklık yapıldığını söyleyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Paralel Devlet Yapılanması ile ilgili MGK'dan da bir tespit çıktığına göre bununla ilgili bir dava da açıldığına göre bir hukuki süreç yürüyecek. Hangi görüşten, hangi dini inanıştan, hangi aidiyetten devletin içinde bir yapılanma varsa kesinlikle kabul edilmesi mümkün olmayan bir konudur. Åžu an var olduÄŸu MGK ile tescillenmiÅŸ olan bu yapı mahkemede. 2013'te aralar bozulduÄŸuna göre, o zamana kadar olan süreçte 2002'den bu yana bir örgüt var ve bu kadar süre gözden gizleniyorsa demek ki bir yardım yataklık yapan bir sistem var. EÄŸer Allah izin verirse önce genel baÅŸkan seçilip, arkasından da BaÅŸbakan olduÄŸumda ÅŸimdi burada bir örgüt var, bir de GüneydoÄŸu'da bir ayrılıkçı örgüt var. Oraya da yardım yataklık yapanların tümünün hukuk çerçevesi içerisinde yargılanmasını saÄŸlayacağım. Çözüm sürecinden gelme bir kafa çevirme iÅŸi var ki; ÅŸu an GüneydoÄŸu'da ÅŸehit olanların gazi olanların kanları bu kafayı çevir diyenlerin elindedir. Dolayısıyla PKK'ya da yardım ve yataklık söz konusudur. Paralel Devlet Yapılanmasına da yardım ve yataklık yapanlar ortadadır. Dolasıyla biz kandırılmışız, aldatılmışız diyerek kimse bu iÅŸten sıyrılamaz" 

 

Kaynak : DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.