Sosyal Medya

Dünya

ABD'de Paralel Yapı okullarına yeni soruşturma talebi

Amsterdam&Partners hukuk firması, örgütün Teksas'taki okullarına yönelik şikayet dosyasını eyalet yetkililerine sunacaklarını açıkladı.



ABD'de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) ile ilişkili okullarla ilgili süreçleri takip eden Amsterdam&Partners hukuk firması, gelecek hafta örgütün Teksas eyaletindeki okullarına yönelik kapsamlı bir şikayet dosyasını eyalet yetkililerine sunacaklarını bildirdi.

Amsterdam&Partners LLP hukuk firmasının yöneticisi Robert Amsterdam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Paralel Yapı'nın ABD'nin Teksas eyaletindeki okullarına yönelik hukuki bir sürecin ilk adımını atacaklarını söyledi.

Amsterdam, Teksas’ta, Paralel Yapı'nın suç içeren aktivitelerini içeren geniÅŸ bir ÅŸikayet dosyası hazırladıklarını ve önümüzdeki hafta eyalet yetkililerine bu kapsamlı ÅŸikayet dosyasını sunacaklarını anlattı.

Dosyanın, Gülen organizasyonunun bir parçası olan Harmony Okulları’yla ilgili olarak göçmenlik sahtekarlığı gibi olayları da içerdiÄŸini kaydeden Amsterdam, ellerindeki birçok delile raÄŸmen söz konusu okulun Gülen’le baÄŸlantısını reddettiÄŸini de vurguladı.

Paralel Yapı, ABD’deki amaçlarına ulaÅŸmak için politik bağışları kullanıyor

"ABD'de Gülencilerin, kamunun parasını kendi adamlarının firmalarına sözleÅŸme ile aktardıklarını biliyoruz." diyen Amsterdam, ayrıca Paralel Yapı'nın ABD’deki amacına ulaÅŸmak için politik bağışları da "silah" olarak kullandığını vurguladı.

Siyasi değil, hukuki bir mücadele yürütülüyor

ABD'de Paralel Yapı'ya yönelik yürüttükleri sürecin siyasi deÄŸil hukuki bir mücadele olduÄŸunu vurgulayan Amsterdam, "Türk hükümeti bu yapının suçlu tarafını açığa çıkarma konusunda oldukça kararlı. Bu yapının suçu, Türkiye’deki demokratik ilkelerin parçalanması için çalışmaktı ve bunu ÅŸimdi de ABD’de yapmaya çalışıyorlar." dedi.

Paralel Yapı'nın ABD'de yaptıklarının, birçok Amerikalının hayal edemeyeceÄŸi düzeyde olduÄŸuna dikkati çeken Amsterdam, "Gülencilerin yaptığı, Amerikan demokrasisine tehdit olacak ÅŸekilde sistematik ve kapsamlı bir sızma operasyonudur." ifadelerini kullandı.

ABD'deki Paralel Yapı okullarıyla ilgili soruşturma süreci

2014 yılında başlayan FBI soruşturmasının ilk ayağında "Paralel Yapı"ya ait Chicago'daki Concept Okulları adı altındaki 30 sözleşmeli okulun, 2003 ile 2013 yılları arasında 5 milyon dolardan fazla devlet desteğini kendi üyelerine aktararak usulsüzlük yaptığı iddia edilmişti. İlk etapta 3 eyalette başlatılan soruşturma süreci devam ediyor.

Geçen yıl kasım ayında da ABD Kongre üyesi Raul Grijalva, ABD Eğitim Bakanı Arne Duncan'a mektup göndererek, "Paralel Yapı" ile bağlantılı okullar hakkında yürütülen soruşturmalarla ilgili rapor talep etmiş, konu bu vesileyle Kongre'nin de gündemine gelmişti.

ABD'de son dönemde, "charter okulları" olarak bilinen sözleşmeli okulların, devletten aldığı fonlardan haksız kazanç elde etmeleri yeni bir tartışma konusu olarak sık sık gündeme geliyor.

"Paralel Yapı"nın bu ülkedeki sözleşmeli okullar üzerinden haksız kazanç elde ettiğine yönelik şikayet ve soruşturmalara her geçen gün yenileri ekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.