Sosyal Medya

Dünya

Alman gazetesinden Binali Yıldırım'a ağır hakaret

Almanya'nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild, Başbakan adayı Binali Yıldırım'ın isminin açıklanmasının ardından 'Erdoğan'ın uşağı Türkiye'yi yönetecek' başlıklı bir haber yayımladı.



Almanya'nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild, BaÅŸbakan adayı Binali Yıldırım'ın isminin açıklanmasının ardından "ErdoÄŸan'ın uÅŸağı Türkiye'yi yönetecek" baÅŸlıklı bir haber yayımladı.

Haberde Yıldırım'ın ErdoÄŸan'ın en güvendiÄŸi isimlerden biri olduÄŸuna dikkat çekilerek"DiÄŸer AK Parti kurucuları anlamsız bir ÅŸekilde ortadan kaybolurken, Binali Yıldırım, ErdoÄŸan'ın yanında kalıp, yükselmeye devam etti" yorumu yapıldı.

Bild ayrıca Yıldırım'ın Bakan olduğu dönemde birçok projeden sorumlu olduğuna dikkat çekti.

"TÃœRKÄ°YE, ERDOÄžAN'IN KAPRÄ°SLERÄ°NE BAÄžIMLI ‘TEK ADAM DEVLETÄ°NE' DÖNÜŞME YOLUNDA"

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi de "Türkiye'deki durum” baÅŸlıklı yazıda Türkiye'nin ErdoÄŸan'ın kaprislerine bağımlı "tek adam devletine" dönüşme yolunda olduÄŸunu ileri sürdü.

Gazetede yer alan yorumda şöyle denildi: "ErdoÄŸan cumhuriyetin 100 yaşına gireceÄŸi 2023 yılına dair formüle ettiÄŸi büyük hedeflerden vazgeçti. Türkiye'nin dünyanın ekonomisi en büyük 10 ülkesi arasına yükseleceÄŸinden artık söz etmiyor. Onun yerine hükümete eleÅŸtirel yaklaÅŸan medya kuruluÅŸlarını kapattırıyor, muhalif gazetecileri ‘vatan haini' olarak yargıya gönderiyor. Dördüncü güç olarak bilinen medya tasfiye edilmiÅŸ, adalet makamlarının üst yönetimlerine ErdoÄŸan'ın yandaÅŸları oturmuÅŸ durumda. Parlamentonun da ErdoÄŸan'ın gidiÅŸatına dur demekten uzak olduÄŸu görülüyor. Türkiye, ErdoÄŸan'ın kaprislerine bağımlı ‘tek adam devletine' dönüşme yolunda. AB'nin sığınmacı politikaları açısından bu ‘yeni Türkiye' öyle kolay bir ortak olacak gibi görünmüyor.”

Öte yandan Avusturya'da yaÅŸayan dünyaca ünlü karikatürist Marian Kamensky "Binali Yıldırım ErdoÄŸan'ın yeni arkadaşı" baÅŸlığıyla çizdiÄŸi karikatürde, Binali Yıldırım'ı aÄŸzına kilit vurulmuÅŸ ÅŸekilde çizdi.

Binali Yildirim

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.