Sosyal Medya

EÄŸitim

KPSS kopya operasyonu; 100 gözaltı kararı

2010 yılı KPSS soruşturmasında soruları önceden ele geçirerek, sınavı kazanıp kamu kuruluşlarında çalışmaya başladığı iddia edilen 100 kişi için gözaltı kararı çıktı



Kopya iddialarıyla gündeme gelen 2010 yılı KPSS soruşturmasında soruları önceden ele geçirerek, sınavı kazanıp kamu kuruluşlarında çalışmaya başladığı öne sürülen 100 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli ve Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, 35 kentte 73 kiÅŸi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcıvekili Cem İşçimen’in talimatı doÄŸrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire BaÅŸkanlığı (KOM) bünyesinde özel ekip kuruldu. 40 kiÅŸilik ekip 6 yıl içinde yapılan sınavları inceledi. 2010 KPSS’de soruları önceden elde ederek, 120 sorudan 120’sini doÄŸru iÅŸaretledikleri veya 100’ün üzerinde net yaptıkları iddia edilen şüpheliler incelendi.

BARANSU'NUN AĞABEYİ DE ŞÜPHELİ

Şüpheliler arasında Balyoz’da kumpas soruÅŸturmasında tutuklu gazeteci Mehmet Baransu’nun aÄŸabeyinin eÅŸi A.B. ile aÄŸabeyinin kayınbiraderinin eÅŸi A.A. da bulunuyor. 17 - 25 Aralık operasyonlarında görev alan, ‘Paralel Yapı’ soruÅŸturmasında gözaltına alınırken tişörtüne ‘SI-FIR’ yazmasıyla gündeme gelen BaÅŸkomiser Ä°smail A.’nın eÅŸi A.A. da şüpheliler arasında. Ä°zmir Donanma Komutanlığı, Maltepe Askeri Lisesi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargâhı, Harp Akademileri Komutanlığı’nda görevli 4 askeri personelin eÅŸi ve 67 öğretmen de gözaltı listesinde.

RAKAM 80 BİNE ÇIKABİLİR

2010 yılı KPSS’deki kopya iddiaları üzerine baÅŸlatılan soruÅŸturmada Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, 2005 ile 2012 yılları arasında yapılan sınavlardaki baÅŸarı durumunu inceleterek, bir tablo hazırlattı. Savcılık kaynakları, 2010 yılı sınavında anormal düzeyde bir baÅŸarı olduÄŸuna dikkat çekti. Kaynaklar, Genel Yetenek testinde sadece 2011 ile 2010 yılı baÅŸarı tablosu karşılaÅŸtırıldığında, yaklaşık 80 bin kiÅŸinin 50 ve üzeri net yaptığının ortaya çıktığını vurguladı. Bu oran, 80 bin kiÅŸinin sınav sorularına önceden ulaÅŸtığı ihtimalini gündeme getirdi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.