Sosyal Medya

Güncel

Kuzu'dan tepki çeken 'mülteci' tweeti

Burhan Kuzu'nın AB ile vizesiz seyahat ile ilgili açıklamaları arasında sarf ettiği 'Mültecileri göndeririz!' cümleleri büyük tepki çekti.



AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Burhan Kuzu, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yapılan mülteci anlaşması çerçevesinde alınan Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat hakkıyla ilgili Twetter'dan açıklamalarda bulundu.

Avrupa Parlamentosu'nun konuyu bugün görüşeceÄŸini belirten CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın BaÅŸdanışmanı Kuzu, ''Avrupa Parlamentosu, yarın Türk vatandaÅŸlarına Avrupa yolunu vizesiz açacak raporu görüşecek.Yanlış bir karar verirse mültecileri göndeririz'' ifadelerini kullandı.

Kuzu, ''Avrupa önemli bir kararın eÅŸiÄŸinde. Türkiye'ye vizesiz giriÅŸ Hakkı'nı bu gün kararlaÅŸtıracak.Olumlu karar çıkarsa bu Avrupa'nın da yararına'' ÅŸeklinde sözlerine devam etti.

Ä°ÅŸte Burhan Kuzu'nun o tweetleri;

twe

'PAZARLIK KONUSU YAPILMASI  ÃœZÃœCÃœ'

 Uluslararası Mülteci Hakları DerneÄŸi avukatlarından Ä°brahim Ergin TÄ°METURK'e yaptığı açıklamada Burhan Kuzu'nun 'mülteci' tweetini deÄŸerlendirdi.

Ergin, ''Mültecilerin pazarlık konusu yapılmasını uygun bulmuyoruz.Türkiye'nin bugüne kadar gerek Suriyelilere gerek diÄŸer mültecilere yaptığı yardımları gölgeleyen bir durum. Burhan Kuzu zaman zaman bu tür açıklamaları yapıyor. ‘Pazarlık konusu' olarak açıkça hissettirmesi insan hayatlarından 'rant elde ediyoruz' görüntüsü yaratmak bizim yaptığımız iyi ÅŸeyleri de gölgeliyor. Bu anlamda tabiî ki yaptığını tasvip etmiyoruz. Bizi rahatsız ediyor. Bizim de gündemimiz de ÅŸu an attığı tweet. Ãœzücü. Vize verilir verilmez, Avrupa BirliÄŸi'nin 500 bin civarındaki mülteciyi barındırmak istemediÄŸi için yani onların gayri insani taleplerini bizim de insani olmayan bir ÅŸekilde deÄŸerlendirmemiz hoÅŸ deÄŸil tabiî ki. Bu bizi yaralıyor maalesef.'Biz pazarlık yapıyoruz' imajını  CumhurbaÅŸkanlığa da kabul etmeyecektir. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, anlaÅŸma sürecisinden rahatsızlığını dile getiriyor sürekli zaten. Buna raÄŸmen baÅŸarı gibi gösterilmesi doÄŸru deÄŸil. Allah ıslah etsin'' dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.