Sosyal Medya

Güncel

AB'ye 'Biz yolumuza, sen yoluna' resti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu yanına çadır kuran teröristlere izin veren zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz? Biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onlarla anlaş" dedi.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Eyüp Belediyesi hizmet binası ve toplu açılış törenine katıldı. Burada yaptığı konuÅŸmada AB ile Türkiye arasındaki mülteci krizinin çözümü için varılan anlaÅŸmayı deÄŸerlendiren CumhurbaÅŸkanı, "AB vize için terörle mücadele yasasını deÄŸiÅŸtireceksiniz diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu yanına çadır kuran teröristlere izin veren zihniyetinizi niye deÄŸiÅŸtirmiyorsunuz? Biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaÅŸabiliyorsan onlarla anlaÅŸ" restini çekti. 

ErdoÄŸan, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ile  konuÅŸmasında olaÄŸanüstü kongre kararıyla görevi bırakacak olmasıyla ilgili olarak da "Bu tür makamlar bir çeÅŸit bayrak yarışıdır" yorumunu yaptı.

CuımhurbaÅŸkanı kongre kararıyla ilgili ÅŸunları söyledi: 

"Biliyorsunuz iktidar partisi olan AK Parti, 22 Mayıs'ta kongreye gitme kararı aldı. Sayın Başbakan da bu kongrede aday olmayacağını açıkladı. Hem AK Parti'nin kongre kararının, tüzüğün 70. maddesi gereği Sayın Genel Başkanın, Başbakan'ın aldığı bu kararın ve aynı zamanda Sayın Başbakan'ın aday olmama kararının hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Öncelikle Sayın Başbakan'a yaklaşık 20 aydır Başbakanlık sürecinde vermiş olduğu kıymetli hizmetler için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Milletimiz bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan hiç kimseyi asla unutmaz. Sayın Başbakan'ın da hizmetleriyle milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğuna inanıyorum. Ben de huzurlarınızda daha önce başdanışmanım olarak, Dışişleri Bakanım olarak uzun yıllar birlikte çalıştığım, son 20 aydır da Başbakan olarak bu birlikteliği daha ileriye taşıdığımız Sayın Davutoğlu'na teşekkür ediyorum."

Güçlü cumhurbaşkanlığı sayesinde...'

"Bugünkü Türkiye dünün rotasız Türkiye’si deÄŸil. Milletimiz kendi oyuyla seçtiÄŸi CumhurbaÅŸkanı sayesinde, ülke yönetiminde herhangi bir boÅŸluk olmadığını, olmayacağını çok iyi biliyor. BaÅŸkanlık sistemini gündeme getirmemenin sebebi budur. 7 Haziran seçimleriyle 1 Kasım seçimleri arasındaki belirsizlik döneminin güçlü cumhurbaÅŸkanlığı sayesinde geçilmesi milletimizin memnuniyetini daha da artırmıştır."

"GeldiÄŸiniz noktadan geriye dönüş yok. Yeni anayasa meselesi Tayyip ErdoÄŸan’ın ÅŸahsi meselesi deÄŸildir. BaÅŸkanlık ErdoÄŸan’ın kiÅŸisel talebi deÄŸildir."

"Başkanlık sistemini bir an önce milletimizin onayına sunmak durumundayız."

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.