Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak'ta İbadi'nin sonunu 'beyaz koltuk' getirecek

Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin parlamento baskını sonucu oluşan maddi zararları göstermek için kan lekesi olan beyaz bir koltuk fotoğrafı yayımlaması tepki çekti.



Irak Başbakanı Haydar el İbadi geçen hafta yaşanan parlamento baskınının maddi zararlarını göstermek için kan lekesi olan beyaz bir koltuk fotoğrafı yayımladı. DAEŞ saldırılarından onlarca kişinin ölmesine değil lekelenen koltuğuna üzüldüğünü düşünen Iraklılar, sosyal medyada İbadi'yi eleştiri yağmuruna tuttu.

IRAKLILAR TEPKİ GÖSTERDİ

Şii lider Mukteda el Sadr yanlılarının geçen cumartesi Yeşil Bölge’ye ve parlamento binasına girmesi sonrası meydana gelen maddi zararları gösteren fotoğraflar arasında, İbadi ve Meclis Başkanı Selim el Cuburi’nin kan lekeli beyaz koltuğa bakarken görüntülenmiş hali, Iraklıların hedefi oldu.

'KOLTUĞUM GURURUMDUR'

Başbakanlık Ofisi'nden paylaşılan fotoğrafların ikisinde, İbadi ve Cuburi’nin kan bulaşmış beyaz koltuğa üzgün ve hayal kırıklığına uğramış şekilde bakarken görülmesi sonrası, sosyal medyada ‘Koltuğum gururumdur’ etiketiyle paylaşımlar yapılmaya başlandı.

İbadi’nin, Sadr yanlılarının meclisi bastığı hafta sonu DAEŞ saldırılarından onlarca kişinin ölmesine değil lekelenen koltuğuna üzüldüğünü düşünen Iraklılar, sosyal medyada bir koltuğa üzgün üzgün bakarken çekilmiş fotoğraflarını paylaştı ve beyaz koltuğun İbadi'nin sonunu hazırladığı yönünde yorumlar yapıldı.

OBAMA İBADİ'YE KOLTUK GÖNDERSİN

Bazı kullanıcılar ‘Beyaz Koltuk’ adını verdikleri ‘talihsiz olay’ nedeniyle İbadi’ye ‘en içten taziyelerini’ iletti. Bir Twitter kullanıcısı da ABD Başkanı Barack Obama’dan İbadi’ye yeni bir koltuk göndermesini istedi.

 

Kaynak: Sputnik Türkiye

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM