Sosyal Medya

Güncel

Ünlü kalp cerrahına bıçak parası tutuklaması

Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. M.A., bir hastasının “Bizden bıçak parası diye 3 bin lira aldı” şikâyeti üzerine gözaltına alındı.



Ä°stanbul’da kalp krizi geçiren 47 yaşındaki H.A., hastaneye kaldırıldı. Kalp damarlarında tıkanıklık olan kadının ameliyat olması gerektiÄŸi belirlendi. Bunun üzerine uzman bir doktor arayan H.A.’ya yakınları, ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. M.A.’yı önerdi. Ä°ddiaya göre, aracı olan kiÅŸi, ünlü cerrahın ameliyatın baÅŸarılı geçmesi durumunda kendilerinden ‘bıçak parası’ isteyebileceÄŸini söyledi. Aile, aynı zamanda bir üniversitede öğretim üyesi de olan Prof. Dr. M.A. ile görüştü. 1 hafta önce Ä°stanbul’daki bir araÅŸtırma hastanesinde yapılan baÅŸarılı ameliyatın ardından H.A. yoÄŸun bakıma alındı.

"BİZDEN ZORLA BIÇAK PARASI ALDI"

Habertürk'ün haberien göre, Operasyonun üzerinden 1 hafta geçtikten sonra H.A.’nın oÄŸlu, savcılığa gidip “Prof. M.A., annemi ameliyat etti. Ardından bizden 3 bin lira ‘bıçak parası’ istedi. Biz de vermek zorunda kaldık” diyerek ÅŸikâyetçi oldu. BaÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında ünlü cerrah dün akÅŸam gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Prof. Dr. M.A., çıkarıldığı mahkemece “irtikap” suçlamasıyla tutuklandı.

DÃœNYADA Ä°LK KEZ UYGULAMIÅžTI

Önemli ameliyatlara imza atan M.A., 6 yıl önce dünyada ilk kez uygulanan bir yöntemi kullanmıştı. Ünlü kalp cerrahı, bir kadını, doğum sırasında yırtılan 3 kalp damarını önce dikip ardından da göğsünden ve ayağından alınan damarlarla by-pass yaparak bebeğine kavuşturmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.