Sosyal Medya

Güncel

Pakistan: El Kaide'nin kasasını yakaladık

Pakistan güvenlik güçleri, 2012 yılından beri BM’nin arananlar listesinde olan El Kaide’nin kasasını yakaladığını açıkladı.



Pakistan polisinden Mukaddes Hayder, El Kaide'nin kasası olarak biline Abdurrahman Sındhi'nin Cuma sabahı Karaçi'de yakalandığını söyledi.

Hayder, Sındhi'nin sivillerin yoğun olduğu bir bölgede istihbarat ve polis güçlerinin ortak harekâtı ile ele geçirildiğini açıkladı.

Abdurrahman Sındhi'nin El Kaide'nin eski ve tecrübeli üyelerinden biri olduğu söyleyen Haydar, onun El Kaide'ye katılmadan önce Pakistan merkezli çok sayıda örgütte yer aldığını ve bu örgütlerde üst düzey görevlerde bulunduğunu belirtti.

BM Güvenlik Konseyi dört sene önce Sındhi'yi El Kaide'ye maddi kaynak saÄŸladığı gerekçesi ile ‘terörist' ilan etmiÅŸ, mal varlıklarını dondurmuÅŸ ve yolculuk yasağı getirmiÅŸti.

El Kaide'nin kasası Sındhi'nin Usame bin Ladin ve Eymen ez Zevahiri ile çokça kez görüştüğü iddia ediliyor. Yetkililer Sındhi'nin, 2002 yılında Amerikalı gazeteci Daniel Pearl'ün kaçırıp öldüren Saud Memon ile de ilişki içinde olduğunu söylüyor.

Hayder, Sındhi'nin Ceyş'ül Muhammed ve Hareket'ül Cihad-ı İslami gibi uluslararası gayrı kanuni gruplarla da ilişkisi olduğunu belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.