Sosyal Medya

Dünya

ABD'li eski bakandan Irak itirafı

ABD'nin ilk kadın Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, Irak işgalinin ABD tarihinin en büyük felaketi olduğu görüşünde



Bill Clinton döneminde ABD Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Madeleine Albright, tarihi bir itirafta bulundu. Woodrow Wilson Center (WWC)'da bir konferansta konuşan Madeleine Albright "Ben Irak işgalinin ABD tarihindeki en büyük felaket olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Albright ayrıca, "Irak işgali ABD tarihine büyük zarar verdi. Bizim demokrasimiz büyük oranda militarize oldu. Ve birçok açıdan Ortadoğu'da çok kötü bir duruma geldik" dedi.

Albright, Irak'ın mevcut durumuna da değinerek "Irak'ın bölünmüş bölgeleri bir araya getirilebilir. Daha kapsayıcı politikalar uygulanmalı" diye konuştu.

Madeleine Albright kimdir?

Madeleine Korbel Albright 64. ABD DışiÅŸleri bakanı. Halen Georgetown Ãœniversitesi'nde diplomasi dersleri veriyor. 

Marie Jana Korbelová adıyla 15 Mayıs 1937'de Prag'da doÄŸan Madeleine Albright, 11 yaşındayken ABD'ye göçmüştü. 1997'ye kadar Katolik olduÄŸunu düşündügünü söyleyen Albirgiht, bu tarihte dedesi ve büyükannesinin Auschwitz'de öldüğünü öğrendi. Babası bir Çek diplomatı olan Albright, 5 Aralık 1996'da Bill Clinton tarafından dışiÅŸleri bakanlığına aday gösterilmiÅŸ ve Kongre tarafından oybirliÄŸi ile seçilmiÅŸti

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.