Sosyal Medya

Dünya

Hindistan'da facia: En az 100 ölü

Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde düzenlenen yeni yıl kutlamaları sırasında, havai fişekten çıkan kıvılcımın diğer havai fişekleri tutuşturmasıyla facia yaşandı. Patlamada en az 100 kişi hayatını kaybetti.



Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde, Hindu yeni yılı kutlamaları için gerçekleÅŸtirilen hava fiÅŸek gösterisi sırasında facia yaÅŸandı. Havai fiÅŸekten çıkan kıvılcımın diÄŸer fiÅŸekleri tutuÅŸturmasıyla gece saatlerinde patlama meydana geldi. Alevler kısa sürede gösterinin yapıldığı yerdeki tapınağı sardı. Patlamada en az 100 kiÅŸi öldü, 250'den fazla kiÅŸi de yaralandı. 

Tapınakta perşembe günü başlayacak Hindu yeni yılı Vişnu için hazırlık vardı. Havai fişek gösterisi denemeleri yapılıyordu.

İçişleri Bakanı Rajnath Singh, Kerala Eyalet Başbakanı OOmmen Chandy ile görüşerek kazayla ilgili bilgi aldı. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Singh, merkezi hükümetin her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi.

Hindistan basını, patlamanın olduğu tapınakta Hindu yeni yılı olan Vişu kutlamaları için havai fişek depolandığı ancak bunun yasal olmadığını ifade edildi.

Tapınak yönetimi ve havai fişek gösterisini organize edenlerin ifadesine de başvurulacak.

Hindistan'da havai fişekler ve maytap gibi malzemeler festival kutlamalarında sıkça kullanılıyor.

Hindu kutlamaları yeni mevsimin gelişi için düzenleniyor. Ülkede ilişkilerin tazelendiği ve onarıldığı, kötü anıların geride bırakıldığı gün olarak kabul ediliyor.

Kaynak: AA, Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.