Sosyal Medya

Güncel

Kurtulmuş: Türkiye'de millet anayasasına ihtiyaç var

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye'de artık devleti, milletten koruyacak bir anayasa değil, milletin istediği istikamette devleti şekillendirecek bir millet anayasasına ihtiyaç olduğunu söyledi.



Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de artık devleti, milletten koruyacak bir anayasa değil, milletin istediği istikamette devleti şekillendirecek bir millet anayasasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

AA'nın haberine göre; AK Parti Kağıthane Gençlik Kollarınca Hamidiye Gençlik Merkezi'nde düzenlenen "Gençler BuluÅŸuyor, Yeni Anayasayı KonuÅŸuyor" programında yaptığı konuÅŸmada, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduÄŸunu dile getirerek, ÅŸunları kaydetti:

"Türkiye 1921 ruhuna benzer, milletin istediği istikamette bir araya gelerek anayasa yapma yeteneğine sahip bir ülkedir. Biz artık bir anayasa yazmak değil, anayasa yapmak istiyoruz. Anayasalar, devleti temsil etmek üzere yazılmış olan metinlerdir. Türkiye'de artık devleti, milletten koruyacak bir anayasa değil, milletin istediği istikamette devleti şekillendirecek bir millet anayasasına ihtiyaç vardır da onun için bir anayasa gereklidir. Artık bu memlekette anayasanın sivil bir şekilde yapılması ihtiyacı vardır. Anayasanın demokratik ve çağdaş bir anayasa olması lazım. Toplumun her kesiminin, kendisini içinde gördüğü, 'bu ülkenin sahibi benim' diyerek, bütün farklı kesimlerin bu ülkeye sahip olduğu bir anayasanın olabilmesi ve anayasanın bu anlamda toplumun taleplerini yansıtabilmesi lazım."

"Aslolan millettir"

Anayasanın, "Devletin sahibi kim?" sorusuna yanıt vermesi gerektiğini dile getiren Numan Kurtulmuş, "Devlet dediğiniz şey bir mekanizmadır. Halkı yönetmek için var olan bir mekanizmadır. Aslolan millettir. Milletin devleti olur, milletin ülkesi olur. Devletin de ülkenin de sahibi bizatihi millettir." şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.