Sosyal Medya

Dünya

ABD'de işkenceye yüzde 63 destek

Amerikalıların üçte ikisi, bilgi alınabilmesi adına 'terör şüphelileri'ne işkence yapılmasını destekliyor. Kamuoyu görüşü ve terör kaygısı arasındaki bağlar üzerinde çalışan akademisyenler, işkenceye desteğin yüksek çıkmasından Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın 'olumsuz' kampanyasını sorumlu tutuyor.



Cumhuriyetçi Parti'nin baÅŸkan adayları arasındaki yarışı önde götüren Donald Trump, suda boÄŸulma hissi yaratan 'waterboarding' iÅŸkencesini geri getirme sözü verip desteÄŸini artırırken, Reuters/Ipssos ortaklığıyla yapılan yeni bir anket bu desteÄŸin somut olduÄŸunu ortaya koydu. Kaliforniya'ya baÄŸlı San Bernardino'da 14 kiÅŸinin öldüğü saldırıların ardından yapılan bir anket Amerikalıların iÅŸkenceyi desteklediÄŸini gösteriyor. 

Ankete katılan 1976 kiÅŸi arasında, Demokratların yüzde 53'ü iÅŸkenceyi savunurken, Cumhuriyetçilerin yüzde 82'si bir sorgu tekniÄŸi olarak iÅŸkenceye onay verdi. 

Ä°ki grubun ortalaması alındığında ABD'lilerin yüzde 63'ü terör şüphelilerine iÅŸkenceyi savundu. 

 Reuters/Ipsos'un yaptığı ankete göre, iÅŸkenceye benzer boyutlarda bir destek Boko Haram'ın saldırıları altında yaÅŸayan Nijerya'da var. 

Vanderbilt Ãœniversitesi'nden Elizabeth Zechmeister  bu sonucu, "Halk ÅŸu anda bir sürü olumsuz duyguyla baÅŸetmeye çalışıyor" sözleriyle açıklarken, "Korku, öfke, genel endiÅŸe... Trump da bu duygulara inandırıcılık katıyor" diyerek Cumhuriyetçi adayın kampanyasını eleÅŸtirdi.

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.