Sosyal Medya

Güncel

"Mecliste paralel temizlik başlıyor" iddiası

TBMM Başkanlığı, "Mevcut norm kadro raporlarında revizyona gidilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Revizyon çalışması, alanında uzman akademik personel tarafından bilimsel olarak gerçekleştirilmektedir" açıklaması yaptı



TBMM Başkanlığınca, Meclis'te 2012 yılında norm kadro çalışması yapıldığı ancak aradan geçen sürede mevcut norm kadro raporlarında revizyona gidilme ihtiyacı duyulduğu, bu çalışmanın, alanında uzman akademik personel tarafından bilimsel olarak gerçekleştirildiği bildirildi.

TBMM Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında, "Mecliste paralel temizlik başlıyor" şeklinde çıkan haberler üzerine bir açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Söz konusu haberlerde, kurumda yeni bir norm kadro çalışması yapıldığı, çalışma sonucuna göre bir çok görev değişikliğinin yapılacağının iddia edildiği anımsatıldı.

Açıklamada, TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı Kanunu'nun 33. maddesinde, İdari Teşkilatta norm kadro ilke ve standartları uygulanacağının hüküm altına alındığına ve 2012 yılında bu doğrultuda bir norm kadro çalışması gerçekleştirildiğine işaret edilerek, "Ancak, aradan geçen zaman içinde; ihtiyaçların değişmesi, yeni fiziksel mekanların hizmete girmesi, teknolojinin yaygın olarak kullanılmaya başlanması, bazı birimler ve işler için yeniden iş ölçümü yapılmasının öngörülmesi ve mevzuat gerekleri doğrultusunda mevcut norm kadro raporlarında revizyona gidilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Revizyon çalışması, alanında uzman akademik personel tarafından bilimsel olarak gerçekleştirilmektedir." ifadesi kullanıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.