Sosyal Medya

Güncel

'Tedbir alınıyor'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kuzey Irak’ta bir askerin şehit olması üzerine, "Musul ulusal birliğini yetiştirmek üzere orada olan askerlerimizin güvenliğini koruyacak tedbirler alınıyor" dedi.



BaÅŸbakan Yardımcısı Numan KurtulmuÅŸ, Esenler Belediyesi'nin Süleymaniye Camii'nde sabah namazı sonrası organize ettiÄŸi ÅŸehitler için okunan dua etkinliÄŸine katıldı. KurtulmuÅŸ, cami çıkışında gazetecilerin Kuzey Irak’ta bir askerin ÅŸehit olmasıyla ilgili sorusunu yanıtladı.

Kurtulmuş, "Bizim oradaki varlığımız Başika kampıyla ilgili olan bir varlıktır. Biz oradaki varlığımızı askerimizin oradaki emniyetini her bakımdan teminat altına alabilecek bir güce sahibiz. Dolayısıyla oradaki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin unsurlarını, Musul ulusal birliğini yetiştirmek üzere orada olan askerlerimizin güvenliğini koruyacak tedbirler alınıyor" dedi.

PeÅŸmerge'yle çatışan IŞİD'in attığı KatyuÅŸa mermileri, bir Türk askerinin hayatını kaybetmesine neden olmuÅŸtu. Türk uçakları ve koalisyon uçakları, dörder IŞİD hedefini vurmuÅŸtu. BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, "Türkiye’yi tehdit eden unsurlar mevcut kaldıkça, Türkiye askeri mevcudiyetini sürdürecektir" demiÅŸti.

Kaynak: DHA, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.