Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB Yine Sözünde Durmayacak

Türkiye ile AB arasında mülteciler konusunda varılan anlaşmayla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB, bu zamana kadar sözünde durmadı, biliyorum, yine durmayacak." dedi.



AB'ye sert eleştiriler yönelten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vizesiz seyahat bizim aslında AB ile yürütülen süreçteki hakkımız. Fakat bize hiç bir zaman samimi davranmadılar. Şu anda yine samimi davranmıyorlar. Sözlerinde durmadılar, biliyorum, yine durmayacaklar." dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ekranlarında gençlerin sorularını yanıtlıyor. Program, Yıldız Sarayı Silahhane'de gerçekleştiriliyor.
 
İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
 
"MÄ°LLET SÄ°ZÄ° Ä°LK FIRSATTA CEZALANDIRIR"
 
Terörün bedelini ağır ödedik. Başbakanlığım döneminde demokratik açılım süreci başlatalım dedik. Baktık ki karşı taraftan tepki alamıyoruz. Bu defa bizler geniş kapsamlı çözüm süreci başlatalım dedik. Süreci tahrik edenler, yazar-çizerler tarafından takdir edildi. Millete rağmen siyaset yapmaya kalkarsanız millet sizi ilk fırsatta cezalandırılır.
 
"DERBİ AÇIKLAMASI"
 
Kabir diye açtıkları yerden silah depoları çıktı. Operasyonlar başladı. 300'ü aşkın şehidimiz var. 1'e 10 onlardan etkisiz hale getirilenler oldu. Süreç kararlılıkla devam edecek. Taviz vermemiz mümkün değil. Galatasaray-Fenerbahçe maçına ilişkin önce seyircisiz oynatmayı görüştük. Ciddi istihbaratların ardından maçı ileri bir tarihe ertelemiş olduk.
 
"ERDOÄžAN GÄ°TSÄ°N Ä°STÄ°YORLAR"
 
Erdoğan gitmeden Türkiye'ye istikrar gelmez diyorlar. Peki 2002 yılından önce Erdoğan mı vardı bu ülkede? O dönemde Türkiye'nin durumu nasıldı? Borç mu alıyorduk yoksa borç mu veriyorduk? Bunların konuşulması gerekiyor. İsteseler de istemeselerde bu can bu tende olduktan sonra milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.
 
"AB SAMÄ°MÄ° DAVRANMIYOR"
 
Vizesiz seyahat bizim aslında AB ile yürütülen süreçteki hakkımız. Fakat bize hiç bir zaman samimi davranmadılar. Şu anda yine samimi davranmıyorlar. Türkiye'nin oraya üye olarak girmesini istemiyorlardı bazı liderler. Bunu defalarca gündeme getirmemize rağmen devamlı oyaladılar. Ne yazık ki hep oyalayarak bu süreç devam etti. Orada alınan kararlar siyasidir, bunun bilinmesi gerekiyor. Bizim tüm çabalarımıza rağmen Güney Kıbrıs'ı AB'ye aldılar; ancak Kuzey Kıbrıs'ı birliğe kabul etmediler. Özetle samimi davranmadılar, davranmıyorlar.
 
"YİNE SÖZLERİNİ TUTMAYACAKLAR"
 
Sözlerinde durmadılar, biliyorum yine durmayacaklar. Fasıllara aç kapa yaparlardı. Lakin sadece eğitim dışında 13 fasılda sadece açıldı ama kapanmadı. Bu kapanma meselesini ortadan kaldırdılar neden Türkiye var.
 
"ENDÄ°ÅžEYE KAPILMAYA GEREK YOK"
 
Türkiye şu anda AB'ye ilk müracaat eden ülkelerden bir tanesi. Siz güçlünüsünüz ya Türkiye'nin AB'de sorun olacağını düşünüyorlar. Buna rağmen arkadaşlara sabredin dedik. Biz de Ankara kriterleri der yolumuza devam ederiz. Şu anda da yaptığımız bu. Endişeye kapılmaya gerek yok. Türkiye'nin AB'ye alınmamasıyla ilgili bir sıkıntı yaşamadık. Vizeyi Haziran'a çekeceklerini söylüyorlar. Bu arada 72 madde ortaya çıkardılar. AB'ye sınırı olmayan ülkelere schengen vizesi imkanı tanıyorlar. Güney Kıbrıs'ın Avrupa ile bir sınırı mı var da veriyorsunuz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.