Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail vatandaşlarına toprak satışı yasak

Ürdün Temsilciler Meclisi, turistik Petra kentinde İsraillilere toprak satılması ve kiralanmasının yasaklanması yönündeki teklifi onayladı.



BaÅŸkent Amman'ın 250 kilometre güneyindeki Petra ilinde Ä°srail vatandaÅŸlarına toprak satışı ve kiralanmasının yasaklanmasını öngören teklif, Ãœrdün Temsilciler Meclisi'nde görüşüldü.

Milletvekilleri, bölgede Ä°sraillilere toprak satılması ve kiralanması üzerine halktan gelen tepkiler neticesinde söz konusu teklifi kabul etti. Meclis, Ä°srail dışındaki diÄŸer ülkelerin vatandaÅŸlarının bölgede toprak kiralamasına ise izin verdi.

Teklifi sunan milletvekillerinden Ä°saf eÅŸ-Åžubki, ülkenin bağımsızlığının yatırımdan daha önemli olduÄŸunu belirterek, önerinin baÅŸka bölgelerde de uygulanması için çaba göstereceklerini söyledi. Åžubki, "Siyonist düşman, Filistin halkının mallarına el koydu. Ä°nsani, vicdani ve uluslararası hiçbir kurala saygı göstermedi. Bu tutumumuz Filistin'deki halkımız için bir zaferdir. Onlara en azından bunu sunabiliyoruz" diye konuÅŸtu.

Ä°srail ile Ãœrdün arasında 1994'te imzalanan Vadi Araba Barış AntlaÅŸması sonrası iki ülke arasındaki iliÅŸkilerde Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu döneminde zaman zaman gerginlikler yaÅŸanıyor. (AA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.