Sosyal Medya

Güncel

Devrim Muhafızları Komutanı seçim sonucunu CIA'ya bağladı

İran Devrim Muhafıları Komutanlarından Muhsin Rızai, reformcuların seçim zaferinde CIA'nın etkili olduğunu iddia etti



Ä°ran'da geçen Cuma günü yapılan seçimlerden “reformcuların” mutlak bir zaferle çıkmasının üzerine muhafazakar kesimlerden farklı yorumlar gelmeye baÅŸladı.

Muhafazakarların en önemli isimlerinden biri olan İran Devrim Muhafıları Komutanı ve Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Tümgeneral Muhsin Rızai, son meclis seçimlerinde ortaya çıkan sonuçlarda dış güçlerin büyük etkisi olduğunu savunarak, bir CIA ajanının geçen yıl Tahran'a gelerek seçim sonuçlarını etkilemek üzere önemli faaliyetlerde bulunduğunu ileri sürdü.

Mehr Haber Ajansı'nın haberine göre, Ä°ran Devrim Muhafızları Savunma Bilimleri ve Mühendislik Konferansı'nda dün bir konuÅŸma yapan Rızai, son parlamento seçimleri öncesi düşman güçlerin Ä°ran'da büyük çaplı bir “yumuÅŸak savaÅŸ" yürüttüğünü iddia etti.

Tümgeneral Rızai, bu güçlerin özellikle bazı adayların seçimleri kazanmasında önemli rol oynadığını savunarak, “Nitekim bir CIA ajanının geçen sene Haziran ayında Tahran'a geldiÄŸine ve bazı üniversiteleri ziyaret ettiÄŸine dair istihbarat aldık. Seçim sonuçlarında bunların büyük rolü oldu" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.