Sosyal Medya

Dünya

Lavrov: Türkiye-Suriye sınırı kapatılmalı

Lavrov, Ban Ki-moon ile yaptığı görüşmenin ardından Suriye - Türkiye sınırının bir an önce tamamen kapatılması gerektiğini söyledi.



Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Teröristlerin silah sevkiyatının durdurulması için Türkiye - Suriye sınırı kapanmalı" dedi.

SÄ°LAHLAR Ä°NSANÄ° YARDIMLARA SAKLANIYOR

Rus Dışişleri Bakanı, Türkiye'den Suriye'ye giden bazı silah sevkiyatlarının insani yardım kamyonlarına gizlendiğini iddia etti.

BAN KÄ°-MOON'DAN RUSYA'YA TEÅžEKKÃœR

Bölgesel ihlallere karşın büyük ölçüde devam ettiği belirtilen ateşkes konusunda konuşan Ban Ki-moon ise Lavrov ve Rusya'ya "Çatışmasızlık ortamının sağlanmasında üstlendikleri rol" için teşekkür etti.

SAHADAKÄ° DURUM

Türkiye - Suriye sınırının Suriye tarafında kuzeydoÄŸudaki Haseke bölgesinden Kobani kantonuna kadar olan bölgeyi Kürt güçleri YPG kontrol ediyor. Kuzeybatıda ise Afrin'den Azez'e kadar uzanan sınır bölgesi de yine YPG kontrolünde. Azez ve çevresindeki aralıkta ise sınırda muhalif gruplar bulunuyor. Rusya, 'terör örgütü' olarak sınıflandırdığı grupların bu bölgeden, Türkiye üzerinden lojistik destek aldığını savunuyor. Türkiye ise Rusya'yı bölgedeki Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esad karşıtı muhalif grupları 'teröristleri vuruyoruz' bahanesiyle hedef almakla suçluyor.

CENEVRE YENÄ°DEN TOPLANABÄ°LÄ°R

Suriye'de çatışmasızlığın sağlanmasıyla birlikte BM'nin insani yardım konvoyları ülkedeki sivillere yardım için yardım ulaştırmaya başlarken, BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Stefan de Mistura da Cenevre'de başlayan ancak askıya alınan kalıcı ateşkes görüşmelerin 7 Mart'ta yeniden başlayabileceğini söyledi.

ESED RÖPORTAJ VERDİ

Cenevre görüşmeleri öncesinde Alman televizyon kanalı ARD'ye bir röportaj veren Esed, çatışmasızlık ortamını bir 'umut ışığı' olarak nitelerken, barış görüşmeleri konusunda üzerilerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

AteÅŸkes sonrası ilk iki günde muhaliflerin kasabalarını bombalayan BeÅŸar Esed, muhalif grupların yer yer ateÅŸkesi ihlal ettiÄŸini iddia etti. Esed, "Toleransımızın bir sınırı var. Her ÅŸey karşı tarafın atacağı adımlara baÄŸlı" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.