Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail İHA'ları Esed'in hizmetinde

İsrail bir yandan Esed ve Hizbullah’a yönelik mesafeli bir çizgi tutturmaya çalışıyor diğer yandan da rejime lojistik destek veriyor.



Ä°srail’in Rusya’ya sattığı belirtilen insansız hava aracının (Ä°HA) Suriye semalarındaki bir fotoÄŸrafının sosyal medyaya yansıması tartışma konusu oldu. Ä°srail’in Yedioth Ahronoth gazetesi fotoÄŸrafta görülen Ä°HA’nın, Ä°srail Havacılık Sanayii tara-

fından Rusya’ya satılanla aynı model olduÄŸuna dikkati çekti ve “Ruslar Ä°srail’den aldığı Ä°HA’ları Esed rejimine yardım için Suriye’ye gönderiyor” diye yazdı. Gazete, “Ä°srail yapımı aracın muhaliflere karşı Esed rejimine yardım ediyor olması ironik bir durum” yorumunda bulundu.

AÇIKLAMALAR TAM AKSİNİ GÖSTERİYOR

Bu yorumların nedeni ise Ä°srail’in Esed’i ve Ä°ran’ı “IŞİD’den daha tehlikeli gördüğü” yönünde daha önce yapılan açıklamalar ve bu yönde izlenen politika. Ä°srail, Suriye’de devam eden iç savaÅŸta Esed’i eleÅŸtirmekle birlikte rejimin en büyük destekçisi olan Rusya ile koordineli hareket etmeye özen gösteriyor. Son olarak Ocak ayında Ä°srail Savunma Bakanı MoÅŸe Yaalon konuÅŸmuÅŸ ve Ä°ran’ı eleÅŸtirerek, “IŞİD ile çalışmayı seçerim” demiÅŸti.

GÖZÃœ GOLAN TEPELERÄ°’NDE

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu ise dün yaptığı açıklamada, “Ä°ran’ın Suriye üzerinden Lübnan’daki Hizbullah’a geliÅŸmiÅŸ silahlar göndermesine razı olmayız. Golan Tepeleri’nde Ä°srail’e yönelik ikinci bir terör cephesi açılmasını da kabul etmeyiz. Bunlar Ä°srail’in kırmızı çizgileri olarak belirlenmiÅŸtir ve Ä°srail’in kırmızı çizgileri olarak kalmaya devam etmektedir” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak : Vahdet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.