Sosyal Medya

Güncel

Kerry: Mümkünse ahlaklı olmayı deneyin

Kerry, Suriye'de kuşatma altındaki bölgelere gönderilen insani yardımların bir kısmını engellediği için rejime tepki gösterdi



Kerry, Almanya DışiÅŸleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile Washington'da görüştü. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Kerry, Suriye’de binlerce kiÅŸiye yardımların ulaÅŸmaya baÅŸladığı yönündeki haberleri memnuniyetle karşıladığını belirtti.

BeÅŸÅŸar Esed kontrolü altındaki birliklerin ise bazı yardımları engellediÄŸi ve hatta çaldığı yönündeki haberleri hatırlatan Kerry, Suriye yönetimine seslenerek, “Mümkünse en azından biraz ahlaklı olmayı deneyin” ifadesini kullandı.

Kerry, ayrıca, Suriye’de çatışmaların sonlandırılması anlaÅŸmasının ihlal edildiÄŸine dair haberleri araÅŸtırdıklarını anlatarak, rejimin de muhaliflerin de bazı ihlallerde bulunduÄŸunu dile getirdi. Gelen ihlal haberlerine raÄŸmen anlaÅŸmanın devam ettiÄŸine dikkati çeken Kerry, hedefin süreci baltalamak deÄŸil ateÅŸkesin devam etmesi olduÄŸunu vurguladı.

Kerry, Rus mevkidaşı Serygey Lavrov ile telefonda ihlaller hakkında konuÅŸtuÄŸunu belirterek, Amman ve Cenevre'deki ekiperin ihlal iddialarını ele alacağını anımsattı. Kerry, her ihlal iddiasını takip edip saldırıların El-Nusra Cephesi ve DAEÅž’e yönelik olduÄŸundan emin olabilmelerini saÄŸlayacak bir yapı kurmak için çalışacaklarını bildirdi.

Suriye’de devam eden iç savaÅŸ dolayısıyla Avrupa’ya da yönelen mülteciler konusuna da deÄŸinen Kerry, bunu “küresel bir sorun” olarak deÄŸerlendirdi ve “Bu hepimiz için bir sınamadır” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.