Sosyal Medya

Güncel

AYM: Vicdanınımızı ipotek altına almaya yönelik yayınlar

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'ndan, Can Dündar ve Erdem Gül'ün başvurusuyla ilgili olarak müzakereler sırasında mahkeme başkanı ve bir üyesi arasında geçtiği iddia edilen bir diyaloğa ilişkin açıklama yapıldı. "Mahkememizin vicdanını ipotek altına almaya yönelik bu yayınları kınıyoruz" denildi.



Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'ndan, bugün bazı medya organlarında Can Dündar ve Erdem Gül'ün hak ihlâli gerekçesiyle mahkemeye yaptığı bireysel başvuruyla ilgili olarak, müzakereler sırasında mahkeme başkanı ve bir üyesi arasında geçtiği iddia edilen bir diyaloğa ilişkin yapılan habere yönelik açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bu iddia tamamıyla gerçek dışıdır. Mahkememizin vicdanını ipotek altına almaya yönelik bu yayınları kınıyoruz" denildi.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"28-29 Åžubat 2016 tarihlerinde bazı basın ve yayın organlarında Mahkememiz Genel Kurulunun karara baÄŸladığı bir bireysel baÅŸvuruyla ilgili olarak anılan baÅŸvurunun müzakereleri yapılırken Mahkememiz BaÅŸkanı ile bir Ãœyesi arasında görüşmenin ertelenmesi konusunda bir diyalog geçtiÄŸi iddia edilmiÅŸtir. Bu iddia tamamıyla gerçek dışıdır. Mahkememizin vicdanını ipotek altına almaya yönelik bu yayınları kınıyoruz."

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.