Sosyal Medya

Dünya

'Kuzeyin Gök Gürültüsü' tatbikatı başladı

Suudi Arabistan'ın, Ra'du'ş Şimal (Kuzeyin Gök Gürültüsü) ismiyle düzenlediği ve 20 ülkenin katıldığı tatbikatın başladığı bildirildi.



Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA'nın haberine göre, katılım oranının yüksek olması ve tatbikatın yapılacağı alanın geniÅŸliÄŸi bakımından dünyanın en büyük askeri tatbikatlarından sayılan Ra'du'ÅŸ Åžimal Ã¼lkenin kuzey bölgesinde baÅŸladı.

Haberde tatbikata katılan güçlere, gayri nizami kuvvetler ve terör gruplarına karşı koyma eğitiminin verileceği aktarıldı.

Askeri tatbikatla ilgili haberlerin yayınlanacağı resmi sosyal medya sayfası "Dıra el-Vatan" ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, bazı katılımcı ülkelerin askeri yetkililerinin tatbikatın komuta merkezine geldiğini duyurdu.

"Bölge tarihinde ÅŸu ana kadar gerçekleÅŸtirilen en büyük askeri tatbikat" olarak nitelendirilen ve 3 hafta sürecek tatbikata Suudi Arabistan, BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE), Ãœrdün, Bahreyn, Senegal, Sudan, Kuveyt, Maldivler, Fas, Pakistan, Çad, Tunus, Komorlar, Cibuti, Umman Sultanlığı, Katar, Malezya, Mısır, Moritanya, Mauritius'un yanı sıra El-Cezire Kalkanı Gücü katılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.