Sosyal Medya

Güncel

Türkiye-AB özel zirvesi Mart'ta

Ankara saldırısını kınayan Avrupa Birliği Konsey Başkanı Donald Tusk, AB ile Türkiye arasında Mart ayı içinde özel bir zirve yapmayı planladıklarını açıkladı.



Brüksel’de gerçekleÅŸen AB zirvesinde konuÅŸan Avrupa BirliÄŸi Konsey BaÅŸkanı Donald Tusk, Ankara’daki saldırıyı kınadıklarını belirterek, saldırı nedeniyle BaÅŸbakan DavutoÄŸlu’nun zirveye katılamadığını hatırlattı; Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Tusk, “Biz Türkiye ile ortak eylem içindeyiz. Sığınmacılar konusunda baÅŸarılı olmak için her türlü dayanışmaya açığız. Türkiye ile sığınmacılar konusunda ciddi kararlar alabilmek için özel bir zirvede bir araya gelerek birlikte hareket etmek ve sığınmacılara yardımcı olmak için görüşmelerde bulunmamızın gerekli olduÄŸunu düşünüyoruz. Bu yüzden Mart ayında özel bir zirve planlıyoruz” dedi.

AB içinde de bazı sorunların çözümü için çok çaba harcandığını belirten AB Konseyi BaÅŸkanı , “SavaÅŸtan her hâlükârda kaçınmak gerekir, kapsamlı bir AB planı alternatif bir yol olabilir. AB Ãœlkeleri arasında son zamanlarda sınırlarda bazı sorunlar yaÅŸanmakta ve bu sorunlar zamanla aşılacaktır. Schengen konusunda da birçok ilerlemeler kaydettik, son olarak Ä°ngiltere ile de bu konu hakkında görüşmelerimiz devam ediyor ve bir adım daha ilerledik diyebiliriz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.