Sosyal Medya

Güncel

Akademisyenler PYD'ye destek bildirisi yayınladı

Hasan Cemal, Oya Baydar ve Baskın Oran'ın da bulunduğu 200'den fazla gazeteci, yazar ve akademisyen Türkiye'ye karşı terör örgütü PYD'ye destek oldukları bir bildiri yayınladı.



Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi öncülüğünde aralarında Hasan Cemal, Oya Baydar, Bülent Keneş, Nur Sürer ve Prof. Baskın Oran'ın da bulunduğu 200'den fazla isim "Suriye'de Savaşa Hayır" başlıklı bir bildiri yayımladı.

YPG mevzilerine yönelik operasyonlarının ardından yayınlanan bildirinin hedefinde yine Türkiye vardı. Ankara Düşünceye Özgürlük GiriÅŸimi'nin "Suriye'de SavaÅŸa Hayır" baÅŸlıklı bildirisinde Türkiye'nin YPG'ye müdahale etmesi eleÅŸtiriliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devletini hedef alan bildiri şöyle:

"Mevcut iktidar; düşünülebilecek ne kadar bölgesel ve evrensel aktör varsa, yani Esad'ı, PYD'yi, Rusya'yı, ABD'yi, Ä°ran'ı, AB'yi…düşman ilan etmiÅŸ bulunuyor. Bir yandan “angajman kuralları"nı ileri sürerek uçağını düşürdüğü Rusya'yı NATO'ya ÅŸikâyet ediyor, diÄŸer yandan Åžanghay'a girmek istiyor ve Türkiye'yi S. Arabistan ile Katar'ın müttefiki ilan ediyor. Suudi uçaklarını Ä°ncirlik'e indirdi. 150.000 kiÅŸilik bir Suudi-Katar kara gücünün Türkiye sınırlarından girip Suriye Cumhuriyeti'ni iÅŸgal etmesi konuÅŸuluyor. Rusya vurur diye uçak kaldıramadığı için, Suriyeli Kürtleri (aynen Türkiyeli Kürtler gibi) “Fırtına Topu" ateÅŸine tutmakla övünüyor. Kimselerin böyle bir ortamda Türkiye'yi savaÅŸa girmeye zorladığı yok. Ä°ktidar, doksan yıllık TC tarihinde ilk defa bizzat böyle bir kapan kurdu ve içine gönüllü atlamaya çalışıyor.

1 Mart 2003 Tezkeresi'nde deneyip yapamadığı şeyi, Türkiye'yi bir kirli savaşa sokup perişan etme imkanını R. T. Erdoğan'a tanımayacağız! Yöneticilerin oğulları bir biçimde askerlik yapmazken, halk çocuklarının bir de Suriye ölüm tarlalarına siyasi ihtiraslar uğruna sürülmesine razı olmayacağız. Aksi halde bunun hesabını Türkiye eninde sonunda soracaktır!"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.