Sosyal Medya

Güncel

Kobani PKK'nın yeni Kandil'i

Şanlıurfa'da, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan YPG'li M.M.A.'nın ifadesinde ilginç detaylar yer aldı.



ABD ile Türkiye arasında siyasi gerilime neden olan PKK-PYD iliÅŸkisi, Åžanlıurfa’da yapılan bir operasyonda gözaltına alınan Suriye uyruklu ve YPG içinde “Dilxaz/Dirok” kod isimlerini kullanan M.M.A’nin anlatımları, PKK ile PYD arasında baÄŸlantılar hakkında yeni bilgilere ulaşılmasını saÄŸladı.

Milliyet'ten Tolga Åžardan'ın haberine göre; YPG’nin lojistik sorumlusu olarak görev yapan M.M.A.’nın ifadesine yansıyan bölümler..

Şanlıurfa'da yakalanan YPG’li: Kobani PKK'nın yeni Kandil'i

YPG, PKK'NIN SURÄ°YE KOLUDUR

-  PYD, Suriye’de Kürtlerin siyasi hareketidir. Bu partinin silahlı faaliyet yürüten YPG kanadı vardır. Bu oluÅŸumlar PKK çatısı altında faaliyet yürütür. 
YPG, PKK’nın Suriye hareketidir. Abdullah Öcalan’ın fikirlerini ve görüşlerini benimser. PKK’dan bağımsız hareket edemez.

PKK'YI TANIMAYAN KOBANÄ°'DE YAÅžAYAMAZ

-  Ben Kobaniliyim. Kobani’de YPG’nin yani PKK’nın hakimiyeti vardır. Orada devlet YPG yani PKK’dır. Bunu kabullenmeyen Kobani’de yaÅŸayamaz. Ben de Kobani’de PKK’ya sempati duydum. AraÅŸtırmalar yaptım. Bu hareketi daha iyi tanımak, öğrenmek için 2.5 yıl önce Kandil’e gittim. 20 gün kadar kaldım. Kandil’e gittiÄŸim dönemde Nevruz kutlamaları vardı. Burada halaylar çektik. Atışlar yaptık. Tekrar Kobani’ye geldim. SavaÅŸ baÅŸladı, komutanlar beni cephede görevlendirmedi. KeleÅŸ ve tabanca eÄŸitimi aldım. Zaman zaman illegal yollardan Suruç’a giriÅŸ çıkış yapıyordum, buradaki PKK’lılarla buluÅŸup tanıştım. Daha sonra beni PKK-YPG’nin lojistik biriminin sorumlusu yaptılar.

KOBANÄ°'DE ÃœST SORUMLU TÃœRKLER VAR

-  SorumluluÄŸumda dört kiÅŸilik tim bulunuyordu. Hepsi Suriyelidir. Ben de Kobani’de faaliyet yürüttüm. Bizim görevimiz, örgüte katılacak elemanların teslim alınması, mühimmatların teslim alınması ve Kobani’den Türkiye’ye mühimmat gönderilmesidir. Kobani’de üst sorumlu olan Said adlı Türk’e baÄŸlıyız. Kandil kampından sorumlu olarak atandı. Bu kiÅŸinin eÅŸ sorumlusu Türk vatandaşı Fidan’dır. O da YPJ’den (Kadın Koruma Birlikleri) sorumludur.

-  Genellikle Cizre-Amed-Şırnak ve Suruç’tan katılım olur. YPG’ye katılım yüzde 90 civarında Suruç’tandır. Ben PKK adına çok sayıda savaşçıyı Türkiye’den Kobani’ye YPG asayiÅŸe götürüp teslim ettim.

YPG'NÄ°N TÃœRKÄ°YE'DEKÄ° EYLEMLERÄ°NÄ° PKK ÃœSTLENÄ°R

-  PKK’nın amacı Kürdistan’ı kurmaktır. PYD-YPG de aynı amaca hizmet eder. PKK’ya doÄŸrudan doÄŸruya baÄŸlıdır. Her ne kadar Suriye yapılanması olsa da Türkiye’de yapılan eylemlerde Kobani’de eÄŸitilen ve Kobani’de YPG’nin mühimmatları kullanılarak Türkiye’de eylem yapılır. Ancak örgütün en çok dikkat ettiÄŸi ÅŸey Türkiye’de YPG’lilerin yaptığı eylemlerde YPG-PYD adına üstlenmez. YPG’liler yapar, PKK üstlenir.

KOBANÄ°, PKK'NIN YENÄ° KANDÄ°L'Ä°

-  Kobani’de, YPG ve PYD genellikle PKK’lıların Türkiye’den illegal olarak temin edilen lojistik destekle ayakta durur. Ancak son dönemde Kobani’de savaşın bitmesiyle iÅŸler tam tersine döndü. Kobani’de bulunan savaşçılar ve mühimmatlar Türkiye’ye eylem amaçlı gönderiliyor.  Bu patlayıcılardan bombalar hazırlanıp Suruç üzerinden Urfa’ya gönderiliyor. Sadece benim teslim ettiÄŸim 10 tane patlayıcının her biri bir binayı yok edecek kadar kuvvetli patlayıcılardır. Benim haricimde Kobani tarafında mühimmat sevkiyatı yapan çok sayıda birlik var.

-  Kobani’de çok miktarda C4 ve TNT patlayıcı, silah, mühimmat ve bombalar vardır. Bunlar savaÅŸ zamanı stoklandı. Åžu anda tüm bunlar Türkiye’de PKK adına gerçekleÅŸtirilecek eylemlerde kullanılmak üzere planlanıyor. Artık devlet Kuzey Irak’ı bombalıyor, Türkiye’deki kırsal kamplarını vuruyor.  Bu nedenle PKK için tek güvenli yer Kobani’dir. Türkiye’de eylem yapacak tüm PKK elemanları Kobani’de özel olarak eÄŸitiliyor. Suruç üzerinden Türkiye’ye giriÅŸ yaptırılıyor, bunun örneÄŸi çoktur.

-  Gerek eleman aktarımı gerekse mühimmat aktarımı Suruç’un sınır köylerinden tel örgülerin arasından gece saat 3-4 arasında gerçekleÅŸtiriliyor. Bu saatlerin dışında güvenlik gerekçesi ile asla yapılmaz. Kobani’de ÅŸu anda sınır ile ilgili sıkıntı olduÄŸu söyleniyor. GeçiÅŸleri çok dikkatli yapmaya çalışıyorlar. T.C. artık sınır güvenliÄŸini artırdı. Eskisi gibi kimse elini kolunu sallayarak geçemiyor.

 

KOBANÄ°'DE 400 TÃœRK VATANDAÅžI PKK'LI VAR

-  Çok sayıda eleman geçiÅŸini saÄŸladım. Ä°ki ayrı seferde bomba ve silahları Suruç üzerinden Türkiye’ye geçirdim. Ä°kiÅŸer kiÅŸilik olmak üzere suikast timleri var. Bunlara örgüt çok önem veriyor. Bizlerden ayrı tutuyorlar. Hepsinin kod ismi var. Bu kiÅŸiler ayrı eÄŸitim alıyorlar. Zaman zaman Suruç üzerinden Urfa’ya geçecekler ve suikast tarzı eylemler yapacaklar.

-  Türkiye’de polisle çatışmalar arttı. Bu yüzden güvenli olan Kobani’de ÅŸu an 400 Türk vatandaşı PKK’lı var. Kobani’ye gelip problem çıkartanları YPG AsayiÅŸ’in cezaevine atıyorlar. Burada da Türk vatandaÅŸları var.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.