Sosyal Medya

Güncel

ABD Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

ABD Dışişleri Sözcüsü'nün 'PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz' açıklaması üzerine ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Büyükelçiye, açıklamadan duyulan rahatsızlık ifade edildi.



ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin pazartesi günü verdiÄŸi günlük basın brifingindeki sözleri nedeniyle DışiÅŸleri Bakanlığı'na çaÄŸrıldı. Büyükelçiye, Kirby'nin "PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz" açıklamasından duyulan rahatsızlık iletildi. 

ABD BaÅŸkanı Barack Obama'nın Özel Temsilcisi McGurk'ün Kobani'ye giderek PKK baÄŸlantılı PYD Sözcüsü Polat Can ile görüşmesinin ardından CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ABD'ye sert tepki göstererek, "Biz size nasıl güveneceÄŸiz? Ben miyim senin ortağın yoksa Kobani’deki teröristler mi?” diye sormuÅŸtu.

Günlük basın brifinginde ErdoÄŸan'ın açıklaması hatırlatılan ABD DışiÅŸleri Sözcüsü ise bu konudaki tavırlarının deÄŸiÅŸmediÄŸini belirterek, "Türkiye'nin, PYD ile ilgili endiÅŸelerini anlıyoruz. Ancak Kürtler, IŞİD ile mücadelede en baÅŸarılı güçlerden biri. Biz onları terörist örgüt olarak görmüyoruz” demiÅŸti.

Dostlar bile her konuda aynı fikirde olmaz diyen sözcü, “Ne IŞİD ile mücadelede gazdan ayağını çekeceÄŸiz ne de Türkiye gibi bir ülkeyle bu sorunun çözümü için çalışmaktan vazgeçeceÄŸiz” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.