Sosyal Medya

Güncel

'Suriye'ye atılan her bir bombanın nereye düştüğünün bilgisi elimizde'

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu'nun hedefinde Rusya vardı. Davutoğlu "Suriye'ye atılan her bir bombanın nereye düştüğünün bilgisi elimizde" dedi.



AK Parti Genel BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, partisinin grup toplantısında konuÅŸtu. DavutoÄŸlu, "Rusya terörle hiç ilgisi olmayan sivil hedefleri acımasızca bombalamaya devam ediyor. Tek tek elimizde Rusya'nın attığı her bombanın nereye düştüğünün bilgisi var. 6 bine aÅŸkın sortinin yüzde 90'ı sivillere ve ılımlı muhalefete atıldı. Sadece yüzde 10'u DEAÅž'a. Her bir bombanın düştüğü yerin bilgisi elimizde ve bunu ABD de biliyor. BM de biliyor. Artık bu gidiÅŸe bir dur demenin vakti gelmiÅŸtir" dedi. 

"Direnen Halep'e sahip çıkacağız"

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, AK Parti grup toplantısında konuÅŸarak gündeme iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. Halep'te yaÅŸananlara deÄŸinen DavutoÄŸlu, 'Direnen Halep'e sahip çıkacağız' dediÄŸi konuÅŸmasında ÅŸunları söyledi: "Bir halk ve Halep; Ä°ran, Rusya, Suriye güçlerinin yoÄŸun baskısı altında hala direniÅŸini sürdürüyor. Ä°kinci Dünya Savaşı'ndan bu yana insanlık bu kadar zulüm ve acıya ÅŸahit olmadı. Son günlerde Halep ağır saldırılara maruz kalırken biz Halep'in acısını yüreÄŸimizde hissediyoruz. Yüz yıllar boyu medeniyetimizin bir parçası olan Halep yanıyor ve dünya seyrediyor. MaraÅŸ ayaÄŸa kalktığında, Antep ÅŸahlandığında, Urfa bayrağına sahip çıktığında Halepliler onlar için dua ediyordu. Åžimdi de biz tarihi borcumuzu ödeyerek direnen Halep'e Gaziantep adına, KahramanmaraÅŸ adına Åžanlıurfa adına sahip çıkacağız. Orada bugün Rus uçaklarının bombaları altında Rabb'ine sığınarak bekleyen Halepliler hiç mahzun olmasınlar. Türkiye bir bütün olarak arkalarındadır. Gün gelecek bu zulüm bitecek" 

"70 bin Suriyeli göçmenin sınırlarımıza yönelme ihtimali var"

Suriye'den gelen göç dalgasına iliÅŸkin açıklamalarda bulunan DavutoÄŸlu, 70 bin Suriyeli göçmenin Türkiye sınırına yönelme ihtimali olduÄŸunu belirterek "Halep ve civarında yaÅŸayan milyonlarca Suriyeli için yeni ve büyük bir insani trajedinin içindeyiz. Halepliler Halep-Azez arasında Azez ile sınırımız arasındaki kampta yaÅŸayan 70 bin kardeÅŸimiz sadece Türkiye'ye ve AK Parti kadrolarına güveniyorlar. EÄŸer Türkiye Cumhuriyeti devleti müşfik bir el, herkese açık bir gönül ve kudretli bir ülke olarak bu kardeÅŸlerimizin yanı başında olmasaydı bu kardeÅŸlerimiz nereye gideceklerdi? Hangi mazlum millet varsa biz onun yanındayız. Askeri harekatın bu yoÄŸunlukla devam etmesi halinde 70 bin Suriyeli göçmenin sınırlarımıza yönelme ihtimali var. Biz zorda olan canını kurtarmaya çalışan hiçbir kardeÅŸimize kapımızı kapatmadık, kapatmayacağız. Ancak uluslararası toplumun baÅŸta ABD ve Rus yönetimlerinin artık samimi davranması, gerçeklerle yüzleÅŸmesi lazım. Suriye'de adil ve kalıcı bir barışın, bir çözümün gerçekleÅŸmesi için artık çok fazla vaktimiz yok. Çözüm için bölgede bulunduÄŸunu söyleyenler maalesef bugüne kadar çözümü saÄŸlamak yerine meselenin daha da düğümlenmesine sebep oldular" ifadelerini kullandı. 

"Her bir bombanın düştüğü yerin bilgisi elimizde"

Rusya'nın hava saldırılarını eleÅŸtiren DavutoÄŸlu, Rusya'ya Afganistan'ı unutmaması gerektiÄŸini söyleyerek "Rusya terörle hiç ilgisi olmayan sivil hedefleri acımasızca bombalamaya devam ediyor. Tek tek elimizde Rusya'nın attığı her bombanın nereye düştüğünün bilgisi var. 6 bine aÅŸkın sortinin yüzde 90'ı sivillere ve ılımlı muhalefete atıldı. Sadece yüzde 10'u DEAÅž'a. Her bir bombanın düştüğü yerin bilgisi elimizde ve bunu ABD de biliyor. BM de biliyor. Artık bu gidiÅŸe bir dur demenin vakti gelmiÅŸtir. Ä°nsanlığın vicdanının harekete geçmesini bekliyoruz ama maalesef harekete geçemiyor. Uluslararası toplumun kalbi durmuÅŸ, yüreÄŸi donmuÅŸ, vicdanı kurumuÅŸ. SoÄŸuk savaÅŸ günlerinde, muazzam bir süper güç olan Sovyet birliklerinin nasıl zelil bir ÅŸekilde Afganistan'dan çıktığını unutmasın. Bugün Suriye'ye de girenler aynı ÅŸekilde çıkacaktır. Mazlum Suriyelilerin ahı herkesin yakasına yapışacaktır. Tarih bugün bu zulme sesini çıkarmayanları, çıkaramayanları da zulmün ortağı olmaları anlamında da kara lekeyle kaydına geçecektir. Suriye'yi o canım Halep'i, Bayırbucak'ı kan gölüne çeviren zalimler hiç merak etmeyin. Bu yaptıklarının hesabını bir gün mutlaka vereceklerdir. Bugün Halep'e bomba atanlar da tarih önünde hesap verecek ve mutlaka Suriye halkı nezdinde mahkum olacaklardır" açıklamasında bulundu. 

"Merkel'e gösterdiği liderlik için teşekkür ediyorum"

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Ankara ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kendisini Çankaya Köşkü'nde ağırladık ve iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Suriye konusunu ve özellikle de mülteci sorununu ele aldık. Avrupa'da mülteci sorunu sebebiyle üzerinde en fazla baskı hisseden iki ülke varsa biri Türkiye'dir biri Almanya'dır. Sayın Merkel ile konuyu bütün açıklığıyla ele aldık ve 10 önemli konuda birlikte hareket etme noktasında mutabakata vardık. Almanya'ya gösterdiği duyarlılık için Merkel'e gösterdiği liderlik için teşekkür ediyorum. Mültecilere kapılarını açması ve bu konuda gereken adımları atması yönünde bütün baskılara rağmen gösterdiği kararlılık mutlaka tarihte hak ettiği yeri alacaktır. Almanya ile geliştirdiğimiz bu iş birliğinin diğer ülkelere de örnek olmasını diliyorum"

"Eylem planının adını 'birlik, huzur ve demokrasi eylem planı' olarak ilan ediyorum"

Mardin'de açıkladığı Terörle Mücadele Eylem Planı'nın adını 'Birlik, Huzur ve Demokrasi Eylem Planı' olarak ilan eden Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Hazırladığımız eylem planının adını bundan sonra 'Birlik, Huzur ve Demokrasi Eylem Planı' olarak ilan ediyorum. Bundan sonra hep böyle anacağız. Bir olacağız, huzur içinde olacağız, demokrasiyle yaşayacağız. Bu eylem planıyla birliğimizi tahkim edeceğiz. Demokrasimizi derinleştireceğiz. Biz bu eylemleri kardeşlik, eşit vatandaşlık ve demokratikleşme mücadelemizin bir ileri adımı olarak değerlendiriyoruz. Açıkladığımız paket sadece güvenlik paketi değil, huzur ve güven paketidir. Birliğimizi tahkim etmeyi, huzurumuzu korumayı ve demokrasimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu adımlar yaraların sarılması, yıkılanın yapılması ve kardeşliğimizin pekiştirilmesi için atılıyor"

"Elimizde çok kapsamlı bir çalışma planımız var"

'Birlik, Huzur ve Demokrasi Eylem Planı'nın detaylarına iliÅŸkin açıklamalarda bulunan DavutoÄŸlu, "Åžu anda elimizde çok kapsamlı bir çalışma planımız var. Bu çerçevede eylem planımız çok yönlü, çok kapsamlı bir hazırlığın ürünüdür. Eylem planımızda yer alan tedbirleri niteliklerine göre 10 baÅŸlıkta bizzat tanzim ederek paylaÅŸtım. Bütün bu paketin esası milletin vicdanıyla devletin aklını buluÅŸturmaktır. Parçalayıcı anlayış yerine birleÅŸtirici, bütünleÅŸtirici millet anlayışımızla insan ve vatandaÅŸ odaklı bir devlet anlayışını yerleÅŸtireceÄŸiz. AK Parti hareketinin temel felsefesi birleÅŸtirici, bütünleÅŸtirici bir millet anlayışını egemen kılmaktır" diye konuÅŸtu. 

"Bölge halkı terör örgütünün değil, devletin şefkatli elini tuttu"

DoÄŸu ve güneydoÄŸu illerine düzenleyeceÄŸi ziyaretlerin gerekçesini açıklayan DavutoÄŸlu, "Bu ziyaretlerimin iki teÅŸekkür sebebi vardır. Birisi 1 Kasım seçimlerinde bize verilen o muazzam desteÄŸe teÅŸekkür. Her biri için gece gündüz çalışacağımızın sözünü bir kez daha ifade ediyorum. Ä°kinci teÅŸekkür terör örgütünün bütün çabalarına, bütün provokasyonlarına raÄŸmen bölge halkının terör örgütüne deÄŸil; devletin ÅŸefkatli elini tutmuÅŸ olması dolayısıyla bölge halkına teÅŸekkür etmek. Bunların hesabı ÅŸuydu. Dışarıdan onların kulaklarına fısıldanan birtakım planlarla Türkiye'yi bölmeye çalışacaklardı ve zannettiler ki bölge halkı onların yanında duracak. Her zaman inancına inandığımız bölge halkı bunlara yüz vermedi. Huzur ve demokrasi operasyonunda devletinin, milletinin yanında yer aldı" ifadelerini kullandı. 

"Tek bir silah kalmayana kadar mücadelemiz devam edecek"

Terörle mücadele kapsamında Diyarbakır ve Şırnak'ta yürütülen operasyonlara deÄŸinen DavutoÄŸlu,  kamu düzeni vurgusu yaparak "Demokrasilerin, özgürlüklerin yaÅŸanmasının asgari ÅŸartı kamu düzenidir. Kamu düzeni hepimizin düzeni. Cizre'de, Silopi'de, Sur'daki düzen hepimizin canını, malını, namusunu teminat altına alan düzendir. Bu saÄŸlanacak. Bunun saÄŸlanması için ne gerekiyorsa yapılacak ve kimse vehme kapılmasın. Tek bir silah kalmayana kadar da bu mücadelemiz devam edecek. El yapımı patlayıcıların tespit ve imhası için gerekli teknoloji ve ekipman geliÅŸtirilecek. Terör örgütünün tedarik kanallarını kapatmak üzere kara sınır kapılarıyla deniz ve havalimanlarının operasyon imkanları güçlendirilecek" açıklamasında bulundu. 

"Silopi tümüyle temizlendi"

Silopi'nin tümüyle temizlendiÄŸini açıklayan BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, "Silopi tümüyle temizlendi. Ama hiç kimse zannetmesin ki eski düzene geri dönülür bir gün. Her türlü güvenlik tedbiri alınacak ve bir daha buralarda illegal yapılanmaların olmaması için gerekli kamu düzeni inÅŸa edilecek" dedi. 

"Türkiye basın özgürlüğünün sonuna kadar yaşandığı demokratik bir ülkedir"

Türkiye'deki basın özgürlüğüne iliÅŸkin deÄŸerlendirmede bulunan DavutoÄŸlu, "Türkiye basın özgürlüğünün sonuna kadar yaÅŸandığı demokratik bir ülkedir ve böyle kalacaktır. Ama aynı ÅŸekilde bütün medyadan, basın çalışanlarından da beklentimiz Türkiye'nin ortak meselelerinde aynı geminin içinde olduÄŸumuz gerçeÄŸinde hareket etmeleridir. Ne 90'lı yıllarda olduÄŸu gibi hükümet indiren hükümet çıkaran bir basın söz konusu olacak ne de baskı altında olan bir basın söz konusu olacak. Herkes iÅŸinin gereÄŸi dolayısıyla halk önünde gerekirse hukuk önünde hesap vermeye hazır olacak" diye konuÅŸtu. 

"Teröre destek verdiği hukuken ispatlanmış kamu personelinin kamuyla ilişkisi kesilecek"

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Büyükşehir Belediye Başkanı Yeşilli Belediyesi'ne AK Partili diye su getirmiyor. Midyat'ta yol yapılmamış sebep yine aynı. Şimdi bunlar merkezden yapılacak ama büyükşehirin kaynağından kesilecek. Yerel yönetimlerin yetkileri genişletilecek ama asla istismara izin verilmeyecek. Belediye kanunlarında gerekli değişiklikler yapılacak. Patlayıcı yapımında kullanılan gübre satımının takibi yapılacak. Teröre destek verdiği hukuken ispatlanmış kamu personelinin kamuyla ilişkisi kesilecek. Doğu ve güneydoğuya gittiğim her yerde halktan doğrudan bilgilendirmeler alacağız ve bunun gereğini yapacağız"

"Elinde silah olan kim olursa olsun kesinlikle muhatap alınmayacak"

Elinde silah olanların muhatap alınmayacağını vurgulayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öyle bir algı oluşturuldu ki sanki bütün bu süreçlerde muhatap tek bir taraftır. Muhatap, bütün bir millettir. Muhatap, bölge halkıdır. Muhatabımız bütün halktır, sivil toplumdur, kanaat önderleridir. Ama elinde silah olan kim olursa olsun kesinlikle muhatap alınmayacaktır. Elinde silah olanın muhatabı milletin bileğidir, yüreğidir. O silahı alana kadar o bileği çalıştıracağız"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.