Sosyal Medya

Güncel

'O kimlikleri Esed'e zorlaya zorlaya verdirmiÅŸtik'

Dünya Turizm Formu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Esed'le münasebetlerimizin iyi olduğu zamanlarda bile Kürt vatandaşlarına kimlik ve pasaport vermiyorlardı. Zorlaya zorlaya verdirdik. Kobani'de yaşayan kardeşlerimiz bundan haberdar değil" dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya Turizm Formu kapanış oturumunda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

G-20 liderler zirvesi gibi bugüne kadar üstlendiğimiz her organizasyondan alnımızın akıyla çıktık. Hizmette kaliteden taviz vermeyen işini severek yapan tüm müteşebbilerin başarısı ile oldu. Dünya'nın dört bir yanını gezen bir lider olarak turizmin dünyada nasıl olduğunu görüyorum. Bize "Siz turizmde çok çok iyisiniz. sizden öğrenmemiz gereke çok şey var" diyorlar.
Yunus'un sözünde olduğu gibi "Gelin tanış olalım" turizm ile olacak. Turizm konusunda sürekli etkileşim içerinde olmalı. Gerekirse yurt dışından yatırımlar gerçekleştirmeliyiz.

Dünya'da yabancı korkusu hızla yayılan bir hastalığa dönüştü. Türkiye'nin son 5 yıldır sabırla uğraştığı mülteci krizi Avrupa'ya ulaştığında paniğe kapıldılar. Neredeyse batının her ülkesinin silahları var. Terör örgütü ile savaştığını söyleyenlerin elleirnde de yine onların silahları olduğunu görüyoruz. Terör örgütün zorla ele geçirildiği bölgelerde DAEŞ'e karşı teber bir partner gibi gösterilmeye çalışıyor.

Kendilerine söylediğim için rahatım PYD-YPG'nin asıl amacı kendi gibi düşünmeyen herkestir. Özellikle orada yaşayan Kürt halkıdır. Terör örgütünün Kürt kardeşlerime öncülük etmek gibi bir derdi yok, tam aksine bunlar Kürt kardeşlerimin başına beladır. Terör örgütü PYD'ye karşı duruşumuz bölgedeki Kürt kardeşlerimin de hissiyatıdır.

"Esed'e zorlaya zorlaya verdirdik"
Esed'le münasebetlerimizin iyi olduğu zamanlarda bile Kürt vatandaşlarına kimlik ve pasaport vermiyorlardı. Zorlaya zorlaya verdirdik. Kobani'de yaşayan kardeşlerimiz bundan haberdar değil.

Çocuklar yaprak yiyerek hayatta kalma mücadelesi verirken kimse yatağında rahat uyuyamaz. Artık tüm ülkelerin elini vicdanına koyması gerekir.

Turizmde başarılar yakaladık"
Krizlere, kriz senaryolarına, felaket tellallarına aldırmadan, istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdüren ekonomimizde, turizmde bu başarıyı yakaladık. Darbe girişimlerine, paralel ihanet çetelerine, Gezi olayları gibi provokasyonlara rağmen demokrasimizi, sivil siyaseti güçlendirebilme iradesini gösterebildiğimiz için bugünlere geldik.
Turizmde elde edilen bu başarılar asla kendiliğinden oluşmuş değildir. Bu başarının gerisinde Türkiye'nin gerçekleştirdiği sessiz devrimin etkileri, her alanda yazdığı başarı hikayesi vardır.


"35 yıldır terörle mücadele ediyoruz ama hiç ağlamadık"

DAEŞ'in insanlık dışı saldırılarını dünyanın birçok ülkesinde yaptığını ifade eden Erdoğan, "Suriye ve Irak'ı kana bulayan DAEŞ terör örgütü insanlık dışı saldırılarını Tunus'tan Mısır'a, Paris'ten ABD'ye kadar dünyanın birçok ülkesine yapmıştır. Maalesef kimi Batılı ülkeler son derece yanlış bir şekilde terör örgütlerine karşı tavırlarını onların söylemlerine ve ideolojilerine bakarak belirliyor veya açıklıyor. Bakınız biz bu ikircikli tavrı, çeşitli terör örgütleriyle uzun yıllardır sürdürdüğümüz mücadelemizde birçok kez gördük, yaşadık, tecrübe ettik. Sadece PKK ile olan mücadelemiz 35 yıldır devam ediyor. Ama biz hiçbir zaman ağlamadık, bağırıp çağırmadık ve mücadelemizi sabırla kendi içimizde verdik. Hala da vermeye devam ediyoruz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.