Sosyal Medya

Coğrafyamız

Tunus'ta protestolar devam ediyor

Tunus'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağına rağmen protestolar hız kesmeden devam ediyor.



AA'nın haberine göre, BaÅŸkent Tunus'un merkeze yakın Tedamun, Kerem mahallelerinin yakını, Burc es-Sidriyye gibi çevre semtlerinde gece sokaÄŸa çıkma yasağına raÄŸmen çeÅŸitli protestolar gerçekleÅŸtirildi.

Başkentin en büyük fakir semtlerinden biri kabul edilen Tedamun Mahallesi ve Vadi el-Leyl bölgelerinde göstericiler sokağa çıkma yasağının başladığı dün saat 20.00'den sonra araba lastikleri yaktı, bazı yollara barikatlar kurdu. Güvenlik güçleri askeri helikopterlerin desteğiyle göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Yerel kaynaklar, polise taş atarak karşılık veren göstericilerden bazılarının gözaltına alındığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve lüks villaların olduğu Kartaca semti yakınlarındaki Kerem Mahallesi'nde de araç lastiklerinin yakıldığı ve yollara barikatlar kurularak bazı güzergahların kapatıldığı bildirildi.

Gerginlik yaşanan bölgelerin yanında kentteki önemli merkezlerde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görgü tanıkları tarafından ifade edilirken, askeri helikopterlerin kentin belli merkezleri üzerinde kontrol uçuşları yaptığı gözlendi.

Koalisyon ortakları çözüm önerilerini sunacak

Hükümete yakın çevrelerden alınan bilgiye göre, 4 partiden oluşan koalisyonortakları bugün Nida Tunus Parti Merkezi'nde bir araya gelecek ve yaşanan gelişmelerin çözümüne yönelik önerileri hazırlayıp Başbakan Habib es-Sıyd'a sunacak.

"Arap Baharı" rüzgarının ilk estiği ülke Tunus'ta, 17 Aralık 2010'da Muhammed el-Buazizi adlı üniversite mezunu gencin, seyyar satıcılık yaptığı arabasına el konulması üzerine kendini yakması, devrimin fitilini ateşlemişti. Devrim, 14 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Zeynelabidin bin Ali'nin görevi bırakarak, ülkeyi terk etmesiyle sonuçlanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.