Sosyal Medya

Dünya

Rusya'dan Ä°srail'e flaÅŸ ziyaret!

Rusya Devlet Başkanlığı elçisi Aleksandr Lavrentiyev başkanlığındaki Rus heyet Suriye krizinin çözümü gündemiyle İsrail'e gitti.



Ä°srailli Haaretz gazetesinin üst düzey bir kaynaÄŸa dayandırdığı haberine göre,Lavrentiyev lideriÄŸindeki Rus heyet, 25 Aralık'ta Ä°srail iktidarı ile bir araya gelerek Suriye'deki iç savaşın sonlandırılmasına yönelik müzakereler gerçekleÅŸtirdi.

Görüşmede Rus heyeti karşılayan Ä°srail ulusal güvenlik müşaviri Yossi Cohen ile Suriye'de istikrar getirilmesi konusunda dünya liderleri arasında imzalanabilecek olası bir anlaÅŸmaya yönelik fikirlerini paylaÅŸtı.

Toplantıda İsrailli yetkililer ülkelerinde Suriye kaynaklı terör saldırılarının gerçekleştirilmesinin önüne geçilmesinin yanı sıra Suriye'den terör örgütü Hizbullah'a silah sevkiyatı yapılmasını önlemelerinin büyük önem arz ettiğini belirtti.

Bu arada önceki günlerde Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Ä°srail BaÅŸbakanı Benyamin Netenyahu ile Suriye krizine iliÅŸkin bir telefon konuÅŸması gerçekleÅŸtirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.