Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Türkiye, savaş uçağı için harekete geçti

Türkiye'nin 'Milli savaş uçağı'nda İngiliz modelini üretmek için harekete geçtiği belirtildi...



Türkiye sanayi ve otomotivde milli olma yolunda adımları atmaya devam ediyor. Hükümet, milli uçak için Ä°ngiliz BAe ile görüşmelere baÅŸladığı, 2025'te seri üretim için kolları sıvayacağı belirtildi.

AkÅŸam Gazetesi'nin haberine göre; Hükümet, milli savaÅŸ uçağı TFX'i 2023 yılında Anadolu semalarında uçurmak için çok önemli bir adım attı. Hızlandırılacak üretim süreci için havacılık sektöründe dünyanın sayılı ÅŸirketleri arasında yer alan ve AB'nin 'Eurofigher Typhoon', Ä°ngiltere'nin 'Jaguar', Almanya'nın 'Tornado' uçaklarının motor ve teknik sistemlerinin üretiminde aktif görev alan Ä°ngiliz "BAe" firması ile masaya oturulması kararı alındı. Ä°ngiliz firmasının yetkilileri ile önümüzdeki günlerde bir araya gelinecek. 

SERÄ° ÃœRETÄ°M 2025'TE

Taraflar arasındaki görüşmelerden uzlaşı çıkarsa, zaman kaybetmeden çalışmalara başlanacak ve milli jetin prototip üretim aşaması en geç 2023 yılına kadar tamamlanacak. Seri üretim için planlanan tarih ise 2025. TFX'in 30 yıllık süreçte milli imkanlarla üretilerek TSK envanterindeki F-16'ların yerini alması öngörülüyor.

F-16'LARIN YERÄ°NÄ° ALACAK

İngiliz BAe, AB'nin 'Eurofigher Typhoon', İngiltere'nin 'Jaguar', Almanya'nın 'Tornado' uçaklarının motor ve teknik sistemlerinin üretiminde aktif görev alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.