Sosyal Medya

Güncel

Protestolarda bir ölü

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı protestolarına katılan 15 yaşındaki Davut Özer, nereden ve kim tarafından ateşlendiği henüz bilinmeyen silahla karından vuruldu. Özer, tedaviye alındığı hastanede hayatını kaybetti.



20.30 sıralarında Mersin'in Tarsus İlçesi Fahrettinpaşa Mahallesi Cemal Gürsel Caddesi'nde, Doğu ve Güneydoğu'daki bazı ilçelerde devam eden sokağa çıkma yasağını protesto etmek için bir grup eylem yaptı. Polis, eylemin izinsiz olduğunu söyleyip gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Uyarılara rağmen gruptakiler dağılmazken, polise molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcı atarken, silahla da ateş edildi. Polis de gruptakilere zırhlı araçlardan biber gazıyla müdahale etti. Olaylar sırasında eylem yapan grubun olduğu tarafta bulunan 15 yaşındaki Davut Özer, kim ve nereden ateşlendiği henüz bilinmeyen silahla vuruldu. Karnına isabet eden kurşunla ağır yaralanan Özer, çevredeki vatandaşlar tarafından otomobil ile yakındaki bir özel hastaneye kaldırıldı. Kan kaybeden Özer, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Olayı duyup hastaneye giden İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, silahı ateşleyenin kim olduğunun en kısa sürede belirlenip, yakalanacağını söyledi. Davut Özer'in cenazesi, Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından Adana Adli Tıp Kurumu morguna götürülürken, mahallede olaylar devam ediyor.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.