Sosyal Medya

Dünya

Amerikalıların sanal Müslüman'a bile tahammülleri yok

ABD'de, Cumhuriyetçilerin yüzde 30'u, "Alaaddin'in Lambası" çizgi filminde konu edinilen Müslüman Agrabah halkının, ulusal güvenlik tehdidi nedeniyle bombalanmasını istiyor



ABD'de Müslüman karşıtı söylemleriyle dikkat çeken Cumhuriyetçi Partililerin, çizgi film "Alaaddin'in Lambası"nda yer alan Müslüman Agrabah halkını dahi bombalamak istediği ortaya çıktı.

ABD'de kamuoyu araştırma şirketi Public Policy Polling'in yaptığı çalışma, başkanlık seçimlerinde emlak zengini Donald Trump'ın da aday adayı olduğu Cumhuriyetçi Partililerin çizgi filmde yer alan Müslüman halkı dahi bombalamak istediğini ortaya koydu.

Ankete katılan Cumhuriyetçilerin yüzde 30'u, 1990'lı yılların başında çekilen 'Alaaddin'in Lambası' adlı çizgi filminde konu edinilen Agrabah halkına, oluşturdukları ulusal güvenlik tehdidi nedeniyle ABD'nin askeri müdahalede bulunmasını istiyor.

Çalışmaya göre, partilerin adaylarına yönelik anketlerde Cumhuriyetçiler arasında ilk sırada yer alan Donald Trump'ı destekleyenlerin yüzde 45'i de Agrabah'ın bombalanmasını savunuyor. Trump destekçilerinin yüzde 22'si bu bombalamaya karşı çıkıyor.

Cumhuriyetçilere nazaran Müslümanlara yönelik daha ılımlı söylemleriyle dikkat çeken Demokratlar da Agrabah'ın bombalanmasına karşı duruyor. Ankete katılan Demokratların yüzde 36'sı askeri müdahaleyi onaylamazken, yüzde 19'luk bir kesim bu müdahaleyi destekledi.

ABD'de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimi öncesinde özellikle Cumhuriyetçi Parti adayları arasında İslam karşıtı söylemler dikkat çekiyor.

Anketlerde ön sırada yer alan iş adamı Donald Trump, California eyaletinde 14 kişinin öldüğü terör saldırısının ardından "Müslümanlar ABD'ye alınmasın" ifadeleriyle büyük tepki çekmişti. Trump, Amerika'da yaşayan Müslümanları bir anlamda fişleyecek veri tabanı oluşturulmasını da önermişti.
Partinin diğer adaylarından eski beyin cerrahı Ben Carson da seçim çalışmasında, mülteciler arasına sızabilecek teröristlerle ilgili konuşurken "kuduz köpek" benzetmesi yapmış, mültecilerin neden kabul edilmemesi gerektiğine ilişkin örnek vermeye çalışırken de "Mahallenizde dolaşan bir kuduz köpek varsa o köpekle ilgili iyi şeyler düşünemezsiniz" demişti.

Carson, ayrıca Müslüman bir başkan adayını desteklemeyeceğini çünkü İslam inancının ABD anayasasıyla tutarlı olmadığını ifade ederek, tepki çekmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.