Sosyal Medya

Güncel

Rusya: Karabağ sorununda Türkiye yıkıcı - ÖZEL HABER

Moskova Ankara'nın Karabağ konusunda Azerbaycan'ın tutumunu savunan açıklamalarını "yıkıcı" olarak değerlendiriyor.



Düşünce Mektebi - Rusya'nın AGİT'teki temsilcisi Aleksandr Lukaşeviç Rossiya 24 televizyonuna konuşmasında, Türkiye'nin Dağlık Karabağ sorununa ilişkin son açıklamasını yıkıcı amaçlara yönelik olduğunu dedi.
 
Daha önce Başbakan Ahmet Davutoğlu Bakü'ye yaptığı ziyaret sırasında Türkiye'nin işgal edilmiş toprakların Azerbaycan'a iade edilmesi için elinden geleni yapacağını açıklamıştı.
 
Aleksandr Lukaşeviç "Yukarı Karabağ sorununda taraflardan birini savunmak girişimi yıkıcı bir girişimdir ve bunun devamı olmayacaktır" - diye açıklama yaptı.
 
Türkiye'nin KarabaÄŸ konusunda Azerbaycan'ı destekleyen açıklamaları yeni deÄŸil. Ankara her fırsatta bu konuda Azerbaycan'ın yanında olduÄŸunu bildirir.  Ama ilk kez, Moskova açıkça Türkiye'nin bu içerikte bir açıklamasına  karşı çıkarak onu "yıkıcı" adlandırır.
 
 Suriye ile sınırda Su-24 savaÅŸ uçağının düşürülmesinden sonra Moskova ile Ankara arasındaki iliÅŸkiler oldukça gerginleÅŸtiÄŸi malumdur.
 
Bu olaydan sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Güney Askeri Dairesi kumandanlığına talimat vererek, Ermenistan'ın Türkiye ile sınırına S-400 uçaksavar-füze kompleksleri, radyoelektrik ve diğer askeri teçhizatla beraber ek asker yerleştirmesini talep ettiği bildirilir.
 
Artık Rusya'nın Ermenistan'daki askeri üssüne birkaç askeri helikopter eklenmiştir. Yılın sonuna kadar daha birkaç askeri helikopterin Ermenistan'da yerleştirileceği gelen haberler arasındadır. Rusya kaynakları bunun Ankara'nın Karabağ sorununda Azerbaycan'ı desteklemesine cevap olduğunu bildirir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.