Sosyal Medya

Sağlık

Yozgat'ta yanlış tedavi edilen bebeğin kolu kesildi

Karın ağrısıyla hastaneye kaldırılan ve verilen serumun cilt altı dokusuna zarar verdiği anlaşılan çocuğun kolu kesildi.



Yozgat'ta çobanlık yapan Murat ve ev hanımı Solmaz ÃœstüntaÅŸ, karın aÄŸrısı ÅŸikâyeti üzerine 5 yaşındaki ikiz bebeklerinden Meryem’i, 10 Åžubat’ta Yozgat Bozok Kadın DoÄŸum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü.

Serum takılmasının ardından Meryem’in kolu morarmaya baÅŸladı. Kontrolde, serum enjektör iÄŸnesinin toplardamar yerine cilt altına geçirildiÄŸi, serumdaki ilacın da cilt altı dokuya sızdığı anlaşıldı. Ankara Ä°bni Sina Hastanesi’ne kaldırılan Meryem’in saÄŸ kolunun dirsekten aÅŸağısı kangren nedeniyle kesildi.

Savcılığın rapor istediÄŸi Ä°stanbul Adli Tıp Kurumu 16 Ekim’de “gösterilen tüm özene raÄŸmen organ kaybının yaÅŸandığı, ilgili personele atfı kabil kusur tespit edilemediÄŸi” yönünde rapor hazırladı. Yozgat Cumhuriyet Savcısı Nazik Yüksel Ceren, 15 Kasım’da “Şüpheliler hakkında kamu davası açılması için yeterli delil olmadığından kamu adına kovuÅŸturmaya yer olmadığına” karar verdi. Ãœst mahkemeye yaptıkları itirazın sonucunu bekleyen aile ise sorumluların bulunmasını istiyor.

"KIZIMIN KOLU NÄ°YE KESÄ°LDÄ°"

Anne Solmaz ÃœstüntaÅŸ “Kimsenin suçu yoksa kızımın kolu niye kesildi? Kızım kesilen kolunun bile farkında deÄŸil; ‘Anne benim kolum tekrar çıkacak deÄŸil mi’ diye soruyor. Bu kararları verenler gelip kızıma bunun cevabını versinler” dedi.

YA SÄ°ZÄ°N KIZINIZ OLSAYDI

Maddi durumları yetersiz olan ÃœstüntaÅŸ ailesinin avukatlığını gönüllü üstlenen Emel Özbek,“Canınız gibi sevdiÄŸiniz 5 yaşındaki çocuÄŸunuzun yanlış tedavi sonucu kolu kesiliyor. Meryem’in kolunun kesilmesi normal bir olaymış gibi görülüyor. Bu kararı verenlere sadece ÅŸunu söylüyorum: Meryem sizin kızınız olsaydı ne düşünürdünüz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.