Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan açıklama: 'Irak teröre karşı önlem almalı, alamıyorsa biz alırız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan ziyareti öncesi Irak'la yaşanan asker gerilimine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.



ErdoÄŸan "Irak merkezi hükümeti gerekli tedbirleri alamıyorsa biz alırız. Askerimizi geri çekmek gibi birÅŸey söz konusu deÄŸil" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesinde havaalanında açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.


ErdoÄŸan,  Gaziantep’teki özel güvenlik bölgesi ile ilgili soruya  "Bölgenin hassasiyetleri çerçevesinde atılmış bir adım, alınmış bir karar. Åžu anda 15 gün olarak alınmış bir karardır. 15 günden sonra ne getirir ne götürür bunu geliÅŸmeler gösterecektir" dedi.

"Oradaki askeri geri çekmek söz konusu olamaz" 

 

"Terör örgütleri Türkiye için her an bir tehdir unsurudur" diyen ErdoÄŸan, "Biz davete icabet olarak Irak’a geldik. Irak merkezi yönetimi oradan ülkemize yapılacak herhangi bir terör saldırısına tedbir alamazsa, tedbiri biz alırız. Neredeyse 1.5 yıl zaman geçti. Ä°nsana sormazlar mı, 1.5 yıldır neredeydiniz? Oradaki askeri geri çekmek söz konusu olamaz. Muharip asker bulundurma noktasında deÄŸil, eÄŸitim veren askerimizin, subayımızın korunmasına yöneliktir. Açıklanan rakamların hepsi uçuktur. Bu rakamlar orada bulundurduÄŸumuz asker sayısıyla hiç mi hiç alakası yoktur. Åžu anda da bu açıklamayı hükümetimizin yapmış olması lazım. Irak Merkezi Yönetimi'yle arkadaÅŸlarımız dün bu mutabakatla dönmüş oldular" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.