Sosyal Medya

Güncel

Suriyeli sığınmacıları taşıyan ilk uçak Kanada'da

Toplamda 25 bin sığınmacıyı şubat sonuna kadar ülkeye getirme sözü veren Kanada, ilk Suriyeli sığınmacı kafilesine merhaba dedi. Havalimanında sığınmacıları karşılayan Başbakan Trudeau, "Zor şartlardan kaçan insanlara kalbimizi nasıl açtığımızı göstereceğiz" deyip Kanadalılık vurgusu yaptı.



Suriyeli sığınmacıları Kanada'ya taşıyan ilk uçak, ülkenin en büyük ÅŸehri olan Toronto’ya indi. Lübnan’ın baÅŸkenti Beyrut’tan aktarma yaparak Almanya üzerinden Kanada’ya getirilen 162 sığınmacıyı, BaÅŸbakan Justin Trudeau karşıladı.

Sığınmacılar gelmeden kısa süre önce havalimanı çalışanları ve gönüllülerle vakit geçiren Trudeau, “Bugünü hepimiz hatırlayacağız. Harika bir gece. Kanada’nın bir uçak dolusu yeni Kanadalıyla alakalı olduÄŸunu göstermekle kalmayacağız, aynı zamanda oldukça zor koÅŸullardan kaçan insanlara kalbimizi nasıl açtığımızı anlatacağız”  dedi.

Askeri uçakla ülkeye getirilecek ve yaklaşık 140 kiÅŸiden oluÅŸan ikinci kafile yarın Montreal’a inecek.

Kanada, yıl sonuna kadar 10 bin sığınmacı kabul edeceğini, Şubat 2016 sonuna kadar da bu sayının 25 bini bulacağını açıklamıştı.

Kriz zamanlarında kapılarını sığınmacılara açmaktan geri durmayan Kanada, 1990’ların sonunda Kosova’dan 5 bin, 1972’de Uganda’dan en az 5 bin, 1970-1980 arasında da Vietnam’dan 60 bin sığınmacıyı ülkeye kabul etmiÅŸti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.