Sosyal Medya

Dünya

Amerika'daki tehlike Müslümanlar değil İslamofobi

Son günlerde ABD'nin Cumhuriyetçi aday adayı Donald Trump'ın açıklamalarından sonra ülkedeki Müslümanların varlığı ve İslamofobi hakkında çeşitli tartışmalar yapılıyor. The Nation yazarı Jashua Holland son makalesinde, Amerika için tehlikenin Müslümanlardan değil, yükselen İslamofobiden geldiğini belirtiyor.



The Nation yazarı Joshua Holland İslam'ın şiddet içermeyen bir din olduğunun en önemli kanıtının Amerika'daki Müslümanlar olduğunu belirtiyor.

ABD'deki Müslümanların son yıllarda terör suçlamalarıyla karşı karşıya kalmasını da eleÅŸtiren Holland makalesinde ÅŸu ifadeleri kullanıyor: "11 Eylül'den bugüne kadar Müslümanların içinde bulunduÄŸu terör saldırıları 64 kiÅŸinin ölümüyle sonuçlandı. Bu 14 yıl içerisinde Amerika BirleÅŸik Devletleri’nde 200 bin cinayet iÅŸlenmiÅŸ. Ve ABD’de yalnız 2014 yılındaki toplu cinayetlerin sayısı bu terör saldırıların nerdeyse iki katı."

Amerika BirleÅŸik Devletleri'nde terör saldırılarının abartıldığını ifade eden Holland, ABD'de bir insanın yıldırım düşme sonucu ölme ihtimalinin, terör saldırısında ölme ihtimalinden daha fazla olduÄŸu gerçeÄŸine dikkat çekiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.