Sosyal Medya

Dünya

Rusya Kuzey Kutbunu da karıştırdı

Rusya, Suriye'den sonra Kuzey Kutup dairesinin üstünde kalan bölge Arktika'ya da füze yerleştirdi.



SU-24 tipi Rus uçağının angajman kuralları çerçevesinde Türk F-16'ları tarafından düşürülmesinin ardından Suriye'deki askeri üssüne S-400 hava savunma sistemi konuÅŸlandıran Rusya benzer bir adımı Kutup dairesinin üstünde kalan bölge Arktika'da da attı. 

Rus askeri kaynaklarına dayandırılan haberelere göre,  Arktika'ya 2 adet S-400 hava savunma sistemi (SA-21 Growler) yerleÅŸtirdi.  Ãœlkenin kuzey sınırsını savunmak amacıyla böyle bir adım attığı belirtilen Rusya'nın bu bölgede yeni bir askeri birim oluÅŸturduÄŸu da gelen bilgiler arasında. 

S-400 hava savunma sistemi, uzun ve orta menzilli füzelerle havadaki hedefleri 400 kilometreye kadar vurma kapasitesine sahip.

BÖLGEDEKÄ° KAYNAKLAR PAYLAÅžILAMIYOR 

Gezegenimizin çatısı olarak tabir edilen Kuzey Kutbu Küresel Isınma'nın etkileriyle buzullarını birer birer kaybederken, trilyonlarca dolarlık doÄŸalgaz ve petrol rezervleri paylaşılamıyor.  

Rusya'nın söz konusu hamlesinin bu kaynakların paylaşılmasından ortaya çıkan anlaÅŸmazlıkları nasıl bir boyuta taşıyacağını görmek için NATO ve ABD'ni olası adımları bekleniyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.