Sosyal Medya

Dünya

Rus vekilden Rusya'nın Türk tavrına isyan!

Rus Parlamentosu'nun alt kanadı Duma milletvekili Dmitriy Gudkov, Rusya'da yaşayan Türklere yönelik baskıları sert sözlerle eleştirdi:



Adil Rusya Partisi Milletvekili Gudkov, Facebook Ã¼zerinden yaptığı  açıklamada, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaÅŸ uçağının düşürülmesinden sonra bu ülkede yaÅŸayan Türk vatandaÅŸlarına baskı uygulandığı yönündeki haberleri deÄŸerlendirdi. Gudkov, "Nazizm Ukrayna'da mı Rusya'da mı yeniden doÄŸuyor? Sonradan yüzünüzün kızarmaması için durun ve düşünün"dedi.

Bir ülkenin yönetimi ile halkını birbirine karıştırmanın büyük bir hata olduÄŸunu belirten Gudkov, "Onları (Türk vatandaÅŸlarını) Rusya'ya almıyorlar.  Havalimanında onlarca saat beklemeye zorlayarak geri gönderiyorlar. Söyleyin  bana, Türk öğrenciler mi uçağı vurdu? Türk inÅŸaatçılar mı pilotu öldürdü?"  ifadelerini kullandı. 
 
"DEDELERİMİZ BUNUN İÇİN Mİ SAVAŞTI"
 
Gudkov, Nazizm'in insanları ırk ve milliyet gibi seçemeyecekleri  faktörlerden dolayı ayırma tabi tutmak olduÄŸunu ifade ederek, "Rusya'da yaÅŸanan  ve televizyonlarda propagandası yapılan da tam olarak bu. Dedelerimiz bunun için  mi savaÅŸtı?" diye sordu. 
 
Kırım'ın ilhakı, Ukrayna'daki iç savaÅŸ ve diÄŸer olaylardan dolayı yurt dışındaki Rus vatandaÅŸlarına ayrımcılık yapılmadığına iÅŸaret eden Gudkov,  açıklamasında, "Peki Nazizm Ukrayna'da mı Rusya'da mı yeniden doÄŸuyor? Sonradan  yüzünüzün kızarmaması için durun ve düşünün" ifadesine yer verdi. 

Kaynak : AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.